News

Bogdan Despescu explică situația gravă din Suceava: ”Aproape 10.000 de români s-au întors din diaspora”

01.04.2020 | 09:25
Bogdan Despescu explica situatia grava din Suceava Aproape 10000 de romani sau intors din diaspora
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a explicat situația gravă din Suceava, acolo unde s-au înregistrat 638 de persoane bolnave din totalul de 2.245 de cazuri pozitive pentru coronavirus.

Bogdan Despescu explică situația gravă din Suceava

”Încă de la momentul declarării acestei situații din Italia, la nivelul MAI am organizat măsuri de verificare în punctele de trecere ale frontierei. Verificările respective i-au vizat pe cei care veneau din zonele roșii și galbene”, a declarat secretarul de stat la Antena 3.

ADVERTISEMENT

”Numai în luna martie au intrat în țară peste 260.000 de cetățeni români care au fost verificați în linia a doua. Din acești cetățeni, un număr important este comunicat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din județul Suceava și mă refer aici la un număr de aproape 10.000 de cetățeni care au ajuns în județul Suceava”, a explicat Bogdan Despescu situația din Suceava.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, că numărul total de cazuri de infectate cu coronavirus la Suceava a ajuns la 638. Tot la Suceava s-au înregistrat şi cele mai multe decese. Doar în cursul zilei de marţi autorităţile au anunţat decesul a 8 persoane internate în Spitalul Judeţean Suceava.

ADVERTISEMENT

Scene îngroziatoare la Spitalul Județean Suceava

De altfel, autoritățile au și luat decizia de  a închide municipiul Suceava și alte opt comune de pe raza județului. Mai mult, Parchetul de pe lângă Tribunal a deschis o anchetă extinsă la spitalul din Suceava.

Concret, procurorii susțin că decesele unor pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus au legătură cu „activitatea ilicită” desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical.

ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 68 de ani care a murit în Spitalul Județean Suceava a apucat să povestească familiei scenele îngrozitoare care se petreceau la unitatea medicală. El a dezvăluit că din sacii negrii unde erau puși morții sunau telefoanele.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat marți, 31 martie 2020, arăta că România are în acest moment 2.245 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 82 de persoane decedate și 220 vindecate şi externate (81 la Bucureşti, 55 la Timiş, 20 la Iaşi, 16 la Caraş-Severin, 11 la Constanţa, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Braşov, 4 la Cluj, 4 la Galaţi, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba, 1 Argeş).

ADVERTISEMENT

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, consideră că în România numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus  este de trei ori mai mare decât al celor diagnosticați și crede că vârful se va atinge cam la o săptămână după Sărbătorile de Paște.

ADVERTISEMENT