News

Bogdan Licu, noul judecător CCR, se pensionează la 52 de ani din funcția de procuror. Ce venit uriaș ar putea avea

Bogdan Licu, numit judecător CCR în debutul lunii mai, se pensionează la vârsta de 52 de ani din rolul de procuror. Asta înseamnă că acesta va cumula pensia cu salariul.
01.06.2022 | 11:17
Bogdan Licu noul judecator CCR se pensioneaza la 52 de ani din functia de procuror Ce venit urias ar putea avea
Numit judecător la CCR, Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani din rolul de procuror. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general al României, se va pensiona începând cu data de 10 iunie din funcția de procuror. Decizia, luată pentru a ocupa un post de judecător la Curtea Constituțională.

Numit judecător la CCR, Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani din rolul de procuror. Ce venit uriaș va avea

Marți, 31 mai, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis înaintarea către președintele Klaus Iohannis a propunerii privind eliberarea din funcție, prin pensionare, a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că noul judecător constituțional se pensionează din rolul de procuror la doar 52 de ani.

În urma acestei decizii, Bogdan Licu ar putea avea o pensie de aproape 28.000 de lei pe lună, scrie Hotnews care citează surse judiciare.

ADVERTISEMENT

În mod oficial, Licu se va pensiona începând cu data de 10 iunie, cea care coincide cu debutul mandatului său de judecător la CCR.

Pe 3 mai 2022, Licu a fost numit judecător la Curtea Constituțională a României după ce a fost propus de PSD și a primit 208 voturi în plenul Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Cine este Bogdan Licu, noul judecător CCR

Bogdan Licu, cel care a ocupat poziția de procuror general adjunct, a fost în centrul mai multor scandaluri în ultimele săptămâni. El a fost acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat susținută la Academia SRI și că a avut note foarte mici în facultate.

La audierile din comisia juridică a Camerei Deputaților, Licu a recunoscut că notele mici obținute în facultate nu-i fac cinste, dar a fost nevoit să muncească de tânăr pentru a-și întreține familia.

ADVERTISEMENT

”Nu-mi fac cinste notele din facultate, dar trebuie să vă spun că muncesc de la 18 ani. Tatăl meu a decedat când eram mic și am făcut facultatea trebuind să-mi întrețin familia”, a spus viitorul judecător CCR.

Judecătorul CCR a studiat dreptul la Universitatea particulară Spiru Haret din București (1991 – 1995) cu diplomă eliberată de Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Licu a obținut media 7,54 la licență, iar media anilor de studii din facultate a fost 7,08, conform jurnalistei Emilia Șercan.

ADVERTISEMENT
Tags: