Fotbal intern

Bogdan Lobonț este scouter la AS Roma: „I se va oferi un post de antrenor”

29.09.2020 | 12:05
Bogdan Lobont este scouter la AS Roma I se va oferi un post de antrenor
Bogdan Lobonț este scouter la AS Roma. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț este scouter la AS Roma. Fostul portar al naționalei a revenit la clubul de la care s-a retras ca jucător și este în cărți pentru a prelua, ca antrenor, o grupă de juniori.

După ce s-a retras din cariera de fotbalist, fostul goalkeeper a făcut parte din staff-ul naționalei, pe când selecționer era Cosmin Contra, iar apoi a antrenat-o pe U Cluj.

ADVERTISEMENT

După o experiență nereușită în Ardeal, Lobonț s-a întors la Roma și lucrează ca scouter pentru gruparea de pe Olimpico. În viitor, însă, el ar putea chiar să devină antrenor în cadrul clubului.

Bogdan Lobonț este scouter la AS Roma: „Poate deveni antrenor la Primavera, au fost discuții”

Bogdan Lobonț a apărat de 86 de ori poarta naționalei României, iar la Roma a fost legitimat ca jucător pentru nu mai puțin de nouă sezoane, între 2009 și 2018. În acest interval, portarul originar din Hunedoara a jucat doar în 22 de meciuri, însă a câștigat inimile celor de la clubul roman.

ADVERTISEMENT

După retragerea din 2018, Lobonț a plecat de la Roma și a devenit parte din staff-ul tehnic condus de Cosmin Contra la echipa națională, însă nu a rămas prea mult acolo, fiind atras rapid de posibilitatea de a antrena la U Cluj. A fost „principal” în Ardeal timp de jumătate de an, dar a ratat promovarea și a plecat. Acum, este scouter pentru AS Roma.

„Bogdan s-a întors la AS Roma după experiența de la U Cluj și este scouter pentru echipa la care este respectat de toată lumea, de la conducători și până la fanii grupării romane. Probabil, în cel mai scurt timp, i se va oferi un post de antrenor la una dintre formațiile de juniori ale trupei italiene. Este foarte mulțumit de ceea ce face și de felul în care-și ajută fosta sa formație. 

ADVERTISEMENT

A însemnat mult pentru AS Roma și știu cât de mult iubește acest club. Experiența, valoarea lui și felul în care și-a canalizat toată energia pentru acest club l-au făcut drept unul dintre cei mai apreciați foști jucători ai echipei. E posibil să devină și antrenorul echipei Primavera, au fost discuții. Fotbaliști precum Chivu sau Lobonț sunt foarte apreciați în Italia, unde cluburile își respectă valorile. 

Probabil că și Radu Ștefan va rămâne, la finalul carierei, în organigrama lui Lazio. Lobonț pune multă pasiune în tot ce face și va ajunge un antrenor de top al României. Un vis de-al său este să antreneze AS Roma. Și poate i se va îndeplini la un moment dat”, a declarat un apropiat al fostului goalkeeper de la Ajax, Fiorentina, Rapid sau Dinamo, potrivit Digisport.

ADVERTISEMENT

În România, Lobonț a jucat cel mai mult pentru Dinamo, club în tricoul căruia a adunat 93 de meciuri. El a cucerit de două ori Liga 1 alături de „câini”, însă a avut performanțe notabile și la Rapid. În Giulești, Lobonț a câștigat un titlu, o Cupă și o Sueprcupă ale României. De asemenea, cel poreclit „Pisica” a câștigat și titlul în Olanda, cu Ajax, în 2004.

ADVERTISEMENT