Fotbal international

Bogdan Lobonț îl laudă pe Adrian Stoian! ”E unul dintre cei mai constanți stranieri”

03.09.2018 | 14:23
Fostul portar al echipei naționale a României, Bogdan Lobonț, îl laudă pe Adrian Stoian, deși acesta are doar două selecții la prima reprezentativă

Fostul portar al echipei naționale a României, Bogdan Lobonț, îl laudă pe Adrian Stoian, deși acesta are doar două selecții la prima reprezentativă. Fostul fotbalist al formației AS Roma consideră că jucătorul plecat în fotbalul mare de la Școala lui Gică Popescu este unul dintre cei mai constanți stranieri.

Adrian Stoian a fost convocat de selecționerul Cosmin Contra pentru meciurile cu reprezentativele Muntenegrului şi Serbiei, din primele două etape ale Ligii Naţiunilor. Convocarea sa a fost considerată o surpriză, mai ales că el evoluează în liga a doua italiană la FC Crotone, dar Bogdan Lobonț crede că fotbalistul a fost subestimat până acum.

Bogdan Lobonț îl laudă pe Adrian Stoian: ”Și-a descoperit limitele”

”Stoian, bine, cu toate că e în Serie B şi poate multă lume zice… Stoian e unul dintre cei mai constanţi jucători români care sunt în Italia şi cred că nu numai în Italia, care joacă în Europa. Şi-a descoperit care sunt limitele lui, a realizat ceea ce poate să facă şi e constant, e cel mai vechi jucător român din Italia, dacă nu mă înşel. A ajuns în Italia înaintea tuturor”, a declarat Bogdan Lobonț despre Adrian Stoian la Telekom Sport.

Fostul portar al echipei naționale a României, Bogdan Lobonț, îl laudă pe Adrian Stoian, deși acesta are doar două selecții la prima reprezentativă
Fostul portar al echipei naționale a României, Bogdan Lobonț, îl laudă pe Adrian Stoian, deși acesta are doar două selecții la prima reprezentativă

Adrian Stoian, în vârstă de 27 de ani, a fost achiziționat de AS Roma de la Școala de Fotbal Gică Popescu, dar nu a jucat decât un meci la formaţia din capitala Italiei, iar apoi a fost împrumutat la Pescara şi AS Bari. În 2012 a fost cedat definitiv la Chievo Verona, de unde a mai jucat sub formă de împrumut la Genoa, AS Bari şi FC Crotone. Actuala echipă a lui Stoian l-a achiziţionat definitiv în vara anului 2015.

Cotat în prezent la 1,8 milioane de euro, Adrian Stoian a debutat la echipa națională a României în 4 iunie 2013, la un meci amical cu formația din Trinidad Tobago, scor 4-0, în care a fost introdus pe final de meci. Al doilea meci jucat sub tricolor a avut loc în 5 iunie 2018, la amicalul cu Finlanda, scor 2-0, în care a jucat toate minutele.

Stoian a jucat pe final în ultimul meci din Serie B

După întâlnirea cu Finlanda de la Ploiești, Gică Popescu a declarat că nu înțelege de ce un jucător precum Adrian Stoian nu are mai multe selecții la prima reprezentativă: “Mă bucur că în sfârşit un selecţioner al României şi-a îndreptat atenţia după câţiva ani către Stoian. Primul antrenor al naţionalei care l-a adus pe Adrian la lot a fost Victor Piţurcă, dar nu mă întrebaţi de ce doar Cosmin Contra s-a mai gândit acum la acest fotbalist pentru că nu ştiu. Trebuie să îi întrebaţi pe cei care au fost selecţionerii României în ultimii ani de ce nu au adus la naţională un jucător care a jucat şi joacă în Seria A. Mă bucur foarte mult pentru Stoian mai ales că el a pornit în fotbalul mare de la şcoala mea de fotbal de la Craiova. Acum nu ştiu dacă era mai bine să joace şi în Liga 1 înainte să plece în Italia, dar a prins în urmă cu nou ani o portiţă şi a plecat la AS Roma. Acolo el a avut şansa să debuteze în Serie A chiar în echipa mare a Romei, iar ulterior a jucat şi pe la alte echipe din Serie A. Stoian este un jucător cu calităţi foarte bune, iar după părerea mea selecţionerul Contra trebuie să îi dea în continuare încredere la echipa naţională. Adrian a jucat foarte bine în partida cu Finlanda şi s-a achitat cu brio pe teren de sarcinele pe care le-a primit de la Cosmin”.

În ultima etapă din Serie B, Adrian Stoian a intrat în minutul 82 al meciului pe care FC Crotone l-a câștigat cu 4-1 pe teren propriu cu Foggia. Golul a fost primit cu el pe teren.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri