Fotbal international

Lobonţ a ajuns la al 9-lea sezon la AS Roma. Cum l-au caracterizat jurnaliştii italieni

Bogdan Lobonţ este al treilea portar din lotul lui AS Roma, fotbalistul român începând al nouălea sezon în tricoul capitolinilor. "Pisica" este în acest moment al doilea cel mai vechi jucător...
06.07.2017 | 18:21
Lobont a ajuns la al 9lea sezon la AS Roma Cum lau caracterizat jurnalistii italieni
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonţ este al treilea portar din lotul lui AS Roma, fotbalistul român începând al nouălea sezon în tricoul capitolinilor. “Pisica” este în acest moment al doilea cel mai vechi jucător din lotul antrenat de Eusebio Di Francesco, după Daniele De Rossi, fotbalist care joacă la AS Roma din 2001. Lobonţ a fost transferat de romani în vara lui 2009, în primă fază el fiind împrumutat de la Dinamo Bucureşti, ulterior, italienii plătind 800.000 de euro în schimbul portarului.

Jurnaliştii italieni de la Corriere dello Sport i-au dedicat o pagină lui Bogdan Lobonţ. Titlul materialului aminteşte de faptul că portarul este al doilea cel mai vechi jucător din lotul romanilor: “Timpul trece, dar el NU”. Chiar dacă are şanse foarte mici să apere în noul sezon, Eusebio Di Francesco a luat decizia să-l păstreze, rolul său fiind mai mult unul de sfătuitor pentru tinerii fotbalişti de la AS Roma.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobont la al 9-lea sezon in tricoul lui AS Roma1

“Lucrurile se schimbă, dar la un profesionist fidel al Romei nu se renunţă niciodată. A trecut pe la două societăţi şi printr-o închidere dificilă, a fost în centrul unui du-te vino incontrolabil al jucătorilor, sponsorilor şi antrenorilor, însă nu şi-a pierdut niciodată poziţia în cadrul echipei. În această dimineaţă, Lobonţ începe un nou sezon la Trigoria: poate fi ultimul ca jucător şi veţi vedea că directorul Baldissoni îi va propune să rămână în continuare sub o altă funcţie”, au scris italienii de la Corriere dello Sport.

Bogdan Lobonţ a fost descris de jurnaliştii italieni în trei cuvinte: Intoccabile-de neatins, Alternanza-alternanţă şi Serenita-seninătate. ” A reuşit să cucerească şi noua conducere prin comportamentul său impecabil şi prin disponibilitatea pe care o are atunci când vine vorba de colegii lui mai tineri: pe lângă faptul că Lobonţ este al treilea portar, el este un o persoană de încredere în lotul echipei, care îi sfătuieşte pe ceilalţi portari pentru a-şi îmbunătăţi skill-urile”.

ADVERTISEMENT

26 mai 2013 este data la care Bogdan Lobonţ a jucat ultimul său meci în tricoul lui AS Roma