Sport

Bogdan Lobonț surprinde înainte de Rapid – Dinamo: „Nu este un derby”. Răspunsul lui Marius Niculae

Rapid - Dinamo este șocul primei etape din play-out-ul Ligii 1. Cu toate acestea, fostul jucător al celor două rivale, Bogdan Lobonț, nu crede că acest meci mai este un derby.
11.03.2022 | 17:50
Bogdan Lobont surprinde inainte de Rapid  Dinamo Nu este un derby Raspunsul lui Marius Niculae
ADVERTISEMENT

Rapid și Dinamo sunt adversare în runda inaugurală a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1, sezonul 2021-2022. Meciul de la Mioveni e programat duminică, 13 martie, de la ora 20:30. Fost jucător la cele două rivale, Bogdan Lobonț, îl contrazice pe Cristi Săpunaru, care crede că duelul bucureștean rămâne mereu un derby.

Bogdan Lobonț nu crede că Rapid – Dinamo mai este un derby

Actualul selecționer al naționalei U20 este dezamăgit de situația în care au ajuns Rapid și Dinamo. Faptul că niciuna dintre cele două echipe nu s-a calificat în play-off face ca meciul să își piardă din importanță în viziunea lui „Lobby”.

ADVERTISEMENT

Înaintea confruntării de la Mioveni, Rapid este pe locul 8, cu 20 de puncte, în timp ce „câinii roșii” sunt la baraj, pe poziția a 14-a, cu nouă puncte.

„Din punctul meu de vedere, nu este un derby, ținând cont că ambele echipe joacă în play-out. Răspunsul meu este valabil pentru astăzi. Dar dacă în viitor cele două echipe reușesc să urce și să se întoarcă acolo unde le este locul.

ADVERTISEMENT

Putem să vorbim din nou de un derby. Ne este ușor să vorbim de un derby, ne este mai dificil să acceptăm că în momentul de față nu este un derby”, a declarat Bogdan Lobonț

Trei sezoane a îmbrăcat Bogdan Lobonț tricoul alb-vișiniu, între 1997 și 2000, perioadă în care a cucerit un campionat și o Cupă a României. La Dinamo, actualul selecționer U20 a jucat jumătate de sezon în 2002 și în perioada 2007-2009, reușind să câștige două titluri.

ADVERTISEMENT

Marius Niculae nu e de acord cu Lobonț

Fost coleg cu Lobonț la Dinamo și la echipa națională, Marius Niculae nu este de acord cu selecționerul U20. „Săgeată”, care în prezent este membru în Comisia Tehnică a FRF, a prefațat partida din prima rundă a play-out-ului.

„Va fi derby, indiferent pe ce poziții se află cele două echipe. Din nefericire, nu se va juca cu public. Sunt cele mai frumoase galerii și făceau un spectacol foarte frumos. Se putea și mai rău, dacă nu exista această problemă la Mediaș, probabil era mult mai gravă situația. Nu ne bucurăm de răul altuia, dar a fost un as din mâneca. 

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă vor reuși în aceste meciuri să treacă peste două echipe, va fi foarte, foarte greu. S-au schimbat și jucătorii, de asta este și situația care este. Dacă mă uit la ultimele meciuri, nu au avut constanță în joc. După meciul cu Cluj, am fost total dezamăgit de atitudinea echipe”, a declarat Niculae.

România U20 se pregătește pentru amicalele cu Norvegia și Elveția

Bogdan Lobonț nu are timp să se focuseze prea mult pe ceea ce se întâmplă în Liga 1. Reprezentativa pe care o antrenează urmează să aibă două meciuri amicale, cu Norvegia (24 martie) și Elveția (28 martie).

Până acum, fostul mare portar român a dovedit inconstanță pe banca selecționatei U20. Cu „Lobby” la timonă, „tricolorii” au înregistrat patru victorii și trei înfrângeri.

ADVERTISEMENT