Fotbal intern

Bogdan Lobonț revine în fotbalul românesc! A acceptat oferta Universității Cluj și își începe cariera de antrenor

27.10.2018 | 07:41
Bogdan Lobonț pleacă de la AS Roma și își începe cariera de antrenor la Universitatea Cluj

Retras de la echipa națională, Bogdan Lobonț a luat decizia de a reveni în fotbalul românesc! Fostul internațional a acceptat să o preia pe Universitatea Cluj într-un moment destul de greu al echipei. Divizionara secundă se află pe locul 4 în clasament, dar există în continuare șanse reale de promovare. Ardelenii sunt la 3 puncte distanță de liderul Sportul Snagov.

Este prima experiență ca antrenor pentru Bogdan Lobonț. Pentru că nu deţine licenţă, fostul portar va fi ajutat în Ardeal de Adrian Iencsi care pleacă așadar de la Rapid după doar câteva luni petrecute în Giulești.  Ajuns la 40 de ani, Lobonţ a spus adio echipei naționale în această vară, la amicalul disputat de tricolori împotriva Finlandei. De remarcat că la Universitatea Cluj, Lobonţ îl va înlocui pe interimarul Mircea Cojocaru, desemnat să conducă echipa după demiterea lui Adrian Falub.

Bogdan Lobonț revine în fotbalul românesc! Bogdan Lobont intra la vestiare dupa meciul amical de fotbal dintre Romania si Finlanda, desfasurat pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 5 iunie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Bogdan Lobont a jucat ultimul său meci pentru echipa națională contra Finlandei

Bogdan Lobonț revine în fotbalul românesc!

Bogdan Lobonț a început fotbalul la Corvinul Hunedoara, dar adevărata consacrare a cunoscut-o în Giulești. Mircea Lucescu a insistat pentru transferul portarului care a contribuit din plin la succesele Rapidului de atunci. După trei ani petrecuți în Grant, Lobonț a semnat cu Ajax Amsterdam. În ciuda unui început bun, goalkeeperul a fost mai mereu rezervă pentru lăncieri. Mai mult de atât, în sezonul 2001 – 2002, Lobonț a fost împrumutat în Liga 1 Betano, dar a ales să revină la rivala giuleștenilor, Dinamo.

A urmat trecerea la Fiorentina, apoi alte două sezoane petrecute în Ștefan cel Mare. În 2009, Bogdan Lobonț a semnat cu AS Roma, grupare la care a evoluat până în acest moment. Portarul a fost convocat în premieră la echipa națională în 1998, an în care câștiga cu Rapid Cupa României. A ajuns titular în poarta tricolorilor și se retrage din activitate cu trei titluri interne cucerite, unul cu Rapid și două cu Dinamo.

  • 1 titlu a câștigat Bogdan Lobonț și cu Ajax Amsterdam, în sezonul 2003 – 2004