Sport

Bogdan Lobonţ s-a despărţit de FRF! Ce s-a întâmplat cu selecţionerul României U20

Aventura lui Bogdan Lobonț pe banca naționalei Under-20 s-a terminat. Fostul mare portar nu va mai pregăti reprezentativa care a înregistrat o serie de rezultate rușinoase.
14.07.2022 | 16:26
Bogdan Lobont sa despartit de FRF Ce sa intamplat cu selectionerul Romaniei U20
FRF nu i-a mai prelungit contractul lui Bogdan Lobonț, care era selecționer U20. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Prima experiență a lui Bogdan Lobonț în calitate de selecționer s-a terminat după doar 11 luni. Contractul fostului mare goalkeeper cu Federația Română de Fotbal s-a încheiat, iar cele două părți au decis să nu mai continue împreună.

Aventura lui Bogdan Lobonț pe banca României U20 s-a terminat

În perioada în care i-a pregătit pe „tricolorii” U20, Bogdan Lobonț a avut parte doar de meciuri amicale, care de cele mai multe ori s-au terminat rău pentru noi. Cu „Pisica” pe bancă, România U20 a obținut trei victorii și a suferit cinci înfrângeri.

ADVERTISEMENT

„În vârstă de 44 de ani, Bogdan Lobonț a preluat selecționata U20 în august 2021 și a strâns pe banca acesteia 8 meciuri de pregătire, având un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, în urma consultărilor care vor avea loc în cadrul Comisiei Tehnice, va înainta președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, propunerea pentru viitorul selecționer al reprezentativei Under 20.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal îi mulțumește lui Bogdan Lobonț pentru activitatea sa la echipa națională Under 20 și îi urează mult succes în cariera de antrenor!”, se arată în comunicatul emis pe site-ul FRF.ro.

România U20, cu Bogdan Lobonț pe bancă

  • România – Portugalia 2-1
  • Anglia – România 6-1
  • România – Cehia 2-1
  • Germania – România 4-0
  • România – Polonia 2-1
  • Italia – România 7-0
  • România – Norvegia 1-2
  • Elveția – România 5-0
ADVERTISEMENT

„Ar trebui desființate urgent astfel de naționale, că ne facem de râs în toată lumea!”

Fără să câștige vreun meci în deplasare, România U20 a suferit înfrângeri groaznice cu Bogdan Lobonț pe bancă. „Micii tricolori” au încasat 22 de goluri în ultimele patru partide disputate pe teren străin.

După 0-5 cu Elveția U20, fostul mare internațional Florin Prunea și-a continuat tirul de critici la adresa actualei conduceri a Federației și a cerut desființarea acestei reprezentative.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui desființate urgent astfel de naționale, că ne facem de râs în toată lumea! Nu știu dacă a mai fost vreo echipă națională care să înregistreze asemenea rezultate în istoria fotbalului mondial. 

Primești 20 de goluri în 4-5 meciuri… Se cheltuiesc sute de mii de euro aici. O altă mișcare de succes a Federației, după celebrele centre de excelență”, a declarat Prunea, în martie 2022.

ADVERTISEMENT