Sport

Bogdan Lobonț, scenariu horror pentru sezonul viitor: ”Există riscul să fie trei Dinamo în Liga 3”

Fostul portar Bogdan Lobonț a venit cu o variantă surpriză și anunță că există șanse ca în sezonul viitor trei echipe cu numele Dinamo să joace în Liga 3.
09.10.2022 | 10:07
Bogdan Lobont scenariu horror pentru sezonul viitor Exista riscul sa fie trei Dinamo in Liga 3
Fostul portar Bogdan Lobonț a venit cu o variantă surpriză și anunță că există șanse ca în sezonul viitor trei echipe cu numele Dinamo să joace în Liga 3. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În acest moment, FC Dinamo se zbate în subsolul clasamentului din Liga 2, CS Dinamo este în Liga 3, iar CS FC Dinamo este lider în Liga 4 și se bate pentru promovare.

Situația critică de la Dinamo îl îngrijorează pe Bogdan Lobonț

Toată această scindare a clubului Dinamo l-a făcut pe Bogdan Lobonț să se gândească la varianta în care cele trei formații ar fi adversare în sezonul viitor din Liga 3 și nu înțelege de ce s-a ajuns într-o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

”Nu se gândea nimeni, nici măcar un vis urât nu era, adică ‘mamă, ce coșmar e!’ Dar realitatea asta e. Cei care sunt acolo și cei care au fost știu cel mai bune de ce s-a ajuns în situația asta. E o chestie ciudată la Dinamo, echipă care a făcut performanțe pentru fotbalul românesc.

Sunt trei echipe Dinamo, iar ca să fiu și eu părerolog, există riscul ca, la anul, să fie trei Dinamo în Liga 3, sau la fel de bine, să fie două Dinamo în Liga 2. Nu e o normalitate, dar e o realitate, e un scenariu care se poate întâmpla”, a declarat Lobonț, pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Lobonț ar fi vrut ca Dinamo să o ia de la Liga 4

Fost portar la Dinamo timp de patru sezoane, Bogdan Lobonț consideră că ar fi fost mai bine dacă ”roș-albii” ar fi urmat exemplul Rapidului și ar fi început o reconstrucție din Liga 4.

”Putem să ne gândim de ce Dinamo nu face ce a făcut Rapidul, pentru că a fost aceeași situație, mai mult sau mai puțin. Poate Dinamo e într-o situație diferită, pentru că nu suntem acolo să știm toate detaliile.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că e fundamental ca fiecare să-și canalizeze atenția și energia pe greșelile pe care le face. Să nu le canalizeze pe a-și da cu părerea, a intra în polemică. Pentru că tu, dacă ai folosi această energie pentru a îndrepta greșelile, pentru a-ți dezvolta calitățile, sunt ferm convins că nivelul prestat o să crească”, a mai spus Lobonț.

Zăvăleanu, atac la celelalte două echipe cu numele Dinamo

Într-un amplu interviu acordat FANATIK, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a atins și subiectul celor trei echipe care poartă numele Dinamo și nu înțelege apariția celorlalte două. Mai ales că FC Dinamo este legitimată de prezența suporterilor.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte executiv al lui Dinamo, Constantin Anghelache, este de părere că ”roș-albii” nu vor reuși până la finalul campionatului să adune suma de un milion de euro, echivalentă cu supraviețuirea în Liga 2.

ADVERTISEMENT