Sport

Bogdan Lobonț se destăinuie înainte de primul meci fără el pe banca naționalei U20: „Să sperăm că Pancu e o alegere bună”. Exclusiv

Bogdan Lobonț, fostul selecționer al României U20, i-a transmis un mesaj lui Daniel Pancu înainte de meciurile amicale cu Cehia și Germania.
22.09.2022 | 13:07
Bogdan Lobont se destainuie inainte de primul meci fara el pe banca nationalei U20 Sa speram ca Pancu e o alegere buna Exclusiv
Daniel Pancu debutează ca selecționer al României U20 în meciurile cu Cehia și Germania. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu i-a luat locul lui Bogdan Lobonț pe banca naționalei României U20, iar rapidistul va debuta ca selecționer în meciul amical din Cehia.

Bogdan Lobonț, mesaj pentru Daniel Pancu înainte de meciul de debut ca selecționer al România U20: „Îi țin pumnii și îi urez baftă”

Bogdan Lobonț i-a transmis un mesaj lui Daniel Pancu, înainte de meciurile amicale cu Cehia și Germania„Cu Daniel Pancu am fost coleg la Rapid și la echipa națională, iar acum suntem colegi și ca antrenori. Îi țin pumnii și îi urez baftă la meciul de debut cu Cehia. Reprezintă România și e normal. Să sperăm că e o alegere bună”, a declarat Bogdan Lobonț, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț, primul selecționer din istoria naționalei României U20, e gata de o nouă provocare după ce nu și-a reînnoit contractul cu FRF: „M-am despărțit de România U20 și acum aștept oferte. Vara trecută a venit oportunitatea asta și îmi permitea și din punct de vedere al licenței. Practic aria noastră de selecție era la liga a doua și a treia. Sunt însă mulți jucători și acolo, nu asta e problema”.

Antrenorul de 44 de ani a urmărit foarte mulți jucători tineri români din Italia și printre care și Daniel Boloca, surpriza lui Edi Iordănescu: „Nu m-a surprins absolut deloc convocarea lui Daniel Boloca. La meciurile lui Frosinone am fost și eu prezent pentru că nu e departe de Roma. L-am urmărit destul de des. Nu știu dacă va debuta”.

ADVERTISEMENT

Lobonț a vorbit și despre jucătorii pe care a reușit să îi promoveze la România U20: „O necunoscută a fost și Cubis și alții. Sunt mulți jucători, dar trebuie umblat după ei. Radaslavescu a avut și el evoluții bune. El a fost urmărit de la lotul de 2004”.

Bogdan Lobonț știe care e cea mai mare problemă cu care se confruntă Daniel Pancu: „O chestie importantă pentru naționala U20”

Bogdan Lobonț a vorbit despre principala problemă cu care s-a confruntat ca selecționer al României Under-20 și care persistă în continuare: „O chestie importantă pentru naționala U20. Regula de la Liga 2. Sezonul trecut trebuia să folosești doi jucători de 2002-2003. Sezonul ăsta, regula e 2003-2004. Sezonul următor, o să fie din 2003 și 2005. Cei din 2002 ies.

ADVERTISEMENT

Anul trecut toate echipele din Liga 2 erau obligate să aibă un jucător din 2003. Au fost nevoite să își aducă jucători. Acum, dacă ei nu mai sunt obligați să folosească un jucător din 2003, nu îl mai folosesc! Așa se pierd jucători de perspectivă”.

Fostul selecționer critică politica cluburilor de liga a doua și a treia cu privire la jucătorii tineri: „Normal că ei greșesc la vârsta lor, pentru că nu sunt constanți. Însă trebuie lăsați să joace pentru că doar așa cresc! Dacă îi folosesc un an și apoi stau pe tușă încă un an și e pa la revedere! Și apoi o luăm iar de la capăt și tot așa.

ADVERTISEMENT

Cum să aduci jucători străini la Liga a treia? Păi cu banii care îi dai pe salariu, chirie, masă, plătești 3-4 jucători români. Nu am nimic cu jucătorii străini, dar de ce să nu le dăm șanse jucătorilor noștri? Te duce un jucător străin la liga a treia la 1.000 de euro”, a mai declarat Bogdan Lobonț pentru site-ul nostru.

  • 8 meciuri a avut Bogdan Lobonț pe banca naționalei României U20 și a reușit 3 victorii
ADVERTISEMENT