Fotbal international

Bogdan Lobonț și Cristi Chivu, în echipa ideală a lui Ajax în viziunea unui fost mare internațional olandez. Cum arată cel mai bun ”11”

06.07.2020 | 15:34
Bogdan Lobont si Cristi Chivu in echipa ideala a lui Ajax in viziunea unui fost mare international olandez Cum arata cel mai bun 11
Portarul Bogdan Lobonț și fundașul Cristi Chivu au fost incluși de un fost mare internațional olandez în echipa ideală a lui Ajax Amsterdam
ADVERTISEMENT

Portarul Bogdan Lobonț și fundașul Cristi Chivu au fost incluși de un fost mare internațional olandez în echipa ideală a lui Ajax Amsterdam.

Campionatul Olandei a fost încheiat fără a se stabili o câștigătoare, iar în această pauză cauzată de pandemia de coronavirus site-ul grupării din Amsterdam a stat de vorbă cu câiva foști jucători ai clubului.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la Ajax și-au rugat foștii jucători să-și întocmească un prim ”11” format din fotbaliști alături de care au evoluat în tricoul ”lăncierilor”.

Echipa ideală a lui Ajax îi are în componență pe Bogdan Lobonț și Cristian Chivu

Unul dintre cei care au răspuns provocării lansate de site-ul oficial al clubului Ajax a fost fostul mare internațional olandez Nigel de Jong, care i-a inclus în echipa ideală și pe românii Bogdan Lobonț și Cristi Chivu.

ADVERTISEMENT

”Ca portar îl aleg pe Bogdan Lobonț. Am petrecut mult timp cu el și îl aleg pentru că era un portar carismatic. Avea reflexe asemănătoare unei pisici, era incredibil. Nu era cel mai mare sau cel mai impunător, dar oferea stabilitate”, a spus De Jong.

”Lobonț a fost, de asemenea, un comunicator foarte bun și putea ajuta apărarea. Întotdeauna m-am simțit în siguranță când l-am avut în spatele meu. În afara terenului, Bogdan era un băiat liniștit care nu mergea la cluburi sau în discoteci”, a declarat mijlocașul olandez.

ADVERTISEMENT

În centrul apărării, Nigel de Jong l-a ales pe Cristian Chivu, despre care spune că a fost un adevărat căpitan și a reușit să fie liantul dintre jucătorii experimentați și cei tineri: ”A fost atât de talentat că a ajuns căpitan la o vârstă fragedă”.

”A făcut ca totul să pară atât de ușor. El a avut multă carismă și a preluat conducerea grupului și în afara terenului. S-a asigurat că toată lumea respectă regulile. A fost un adevărat căpitan”, a mai afirmat fostul internațional olandez.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală crwată de Nigel de Jong din foștii coechipieri de la Ajax Amsterdam este următoarea: Lobonț – Trabelsi, Escude, Chivu, Maxwell – De Jong, Van der Vaart, Sneijder – Pienaaar, Ibrahimovic, Van der Meyde.

ADVERTISEMENT