Fotbal intern

Bogdan Mara, despre problemele cardiace ale lui Ţucudean: “Ce să fie? George are doar o inimă mare”

30.04.2019 | 22:59
Bogdan Mara despre problemele cardiace ale lui Tucudean Ce sa fie George are doar o inima mare

Bogdan Mara, managerul sportiv al lui CFR Cluj, spune că George Ţucudean nu are nici o problemă cardiacă şi că a lipsit de la meciul cu Viitorul din cauza unei probleme la picior. Deşi presa a scris despre faptul că atacantul liderului ar fi suferit de curând o intervenţie chirurgicală la o clinică din Viena, Mara continuă să nege existenţa unei afecţiuni cardiace la jucătorul care a lipsit tocmai în ziua în care a împlinit 28 de ani.

Bogdan Mara a vorbit despre cauzele absenţei lui George Ţucudean

Asupra motivului care a dus la absenţa de pe teren a golgeterului feroviarilor clujeni circulă două variante. Una că ar fi avut o problemă la coapsă, alta că jucătorul ar fi simţit nişte înţepături la inimă, s-a speriat şi a preferat să nu mai intre pe teren. Managerul sportiv al Clujului, Bogdan Mara, a vorbit despre toate aceste aspecte în cadrul unei emisiuni la Digi Sport.

”Ce să fie? Are o inimă mare. Nu, nu știu să fi avut probleme. A avut doar o mică problemă la picior și nu a forțat, e vorba de coapsă. Asta ne-a transmis nouă doctorul, și mie și lui Dan. Urmează să facă un RMN, așa că vom vedea dacă va juca sau nu”.

George Țucudean a fost de curând la Viena, unde i s-a făcut o ablaţie cardiacă
George Țucudean a fost de curând la Viena, unde i s-a făcut o ablaţie cardiacă

Ţucudean ar fi fost supus la Viena procedeului de ablaţie cardiacă

Teoria lui Bogdan Mara este şi cea îmbrăţişată de antrenorul Dan Petrescu: “Am crezut că suntem blestemaţi. George a ieşit pe teren în ziua meciului, la antrenament, a încercat să execute câteva faze fixe şi a spus că-l doare piciorul. Dacă alţii ştiu altceva, eu nu ştiu. Cel mai bun jucător al nostru, golgheterul campionatului n-a putut să joace”

Medicii cardiologi susţin că după ce George Ţucudean ar fi fost supus unui procedeu de ablaţie tulburările de ritm pot apărea în continuare. Ablaţia este o intervenţie pe cord non-invazivă, realizată fie cu un caterer, fie cu laser. Se introduce un cateter printr-o venă sau printr-o arteră până la nivelul inimii, unde se cauterizează țesutul responsabil de apariția aritmiei, cu ajutorul unei unde de radiofrecvență.

Întregul procedeu este urmărit pe un monitor. Ablația cardiacă se poate realiza și cu ajutorul unui laser, în care sunt încorporați senzori electrici. Cicatricea apărută în urma cauterizării va crea o barieră între țesutul sănătos și cel bolnav, iar semnalele electrice anormale trimise nu vor mai afecta cordul.