Fotbal intern

Un nou cutremur la Cluj. Bogdan Mara și Marius Bilașco out de la CFR?! E decizia patronului Neluțu Varga. Exclusiv

22.05.2020 | 13:55
Un nou cutremur la Cluj Bogdan Mara si Marius Bilasco out de la CFR E decizia patronului Nelutu Varga Exclusiv
ADVERTISEMENT

La CFR Cluj se pregătește un nou cutremur, așa cum au fost destule în ultimele săptămâni! În limbaj „cald” îi putem spune remaniere la nivel administrativ.

Din informațiile FANATIK, patronul echipei ardelene, Neluțu Varga, intenționează să-i pună pe liber pe directorul sportiv Bogdan Mara și pe directorul departamentului de scouting, Marius Bilașco.

ADVERTISEMENT

Un nou cutremur la CFR Cluj. Patronul Neluțu Varga vrea să îi dea afară pe Bogdan Mara și Marius Bilașco

Pe perioada stării de urgență, generată de pandemia de coronavirus, patronul CFR-ului, Neluțu Varga, a fost mult mai prezent în viața echipei. Omul de afaceri și-a petrecut cel puțin două zile din săptămână la sediul clubului, ceea ce nu făcea în trecut.

Astfel, a avut posibilitatea de a afla detalii despre activitatea angajaților, iar unele informații nu i-au căzut prea bine celui care deține puterea la campioana României. Cum ar fi transferul unor jucători care au generat costuri nejustificate.

ADVERTISEMENT

Un exemplu edificator este cel al lui Pelayo Novo. Mijlocașul spaniol a semnat cu CFR în vara lui 2017, când a și încasat o primă de instalare. Pelayo nu a apucat să debuteze pentru clujeni fiindcă după nici două luni Dan Petrescu a renunțat la serviciile sale, iar pentru a rupe contractul cu Pelayo oficialii echipei clujene au fost nevoiți să-i plătească acestuia despăgubiri.

Cum cheltuielile au scăpat de sub control, CFR a ajuns în situația de a avea probleme în a îndeplini criteriile de licențiere pentru sezonul următor din cauza datoriilor.

ADVERTISEMENT

Bogdan Mara și Marius Bilașco au mai plecat pentru câteva luni de la CFR Cluj după demiterea lui Edi Iordănescu

Astfel, Neluțu Varga se pregătește să ia decizii radicale la nivel de conducere. Șeful din Gruia vrea să-i dea afară pe Bogdan Mara și Marius Bilașco, cei doi principali responsabili cu transferul de jucători în mandatul lui Dan Petrescu la CFR.

Bogdan Mara și Marius Bilașco au ajuns în conducerea CFR-ului în iunie 2017, odată cu instalarea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a feroviarilor. Un an mai târziu, cei doi plecau de la Cluj după înlăturarea lui Edward Iordănescu, însă doar pentru câteva luni. În noiembrie 2018, Mara și Bilașco reveneau în conducerea campioanei.

ADVERTISEMENT

Președintele Marian Copilu se întoarce la echipă ca să repare boacănele făcute de Dan Petrescu

Dacă se pregătește debarcarea lui Mara și Bilașco, în schimb, în conducerea campioanei va reveni Marian Copilu, cel care s-a retras în ultimele două luni din cauza unor probleme personale.

Managerul general va avea dificila misiune de a-i convinge, în cel mult o săptămână, pe jucători să accepte reeșalonarea datoriilor, măsură obligatorie pentru obținerea licenței. 

Dintre stranieri se pare că doar căpitanul Mario Camora și fundașul Mike Cestor au fost de acord cu propunerea făcută de antrenorul Dan Petrescu și secretarul general al clubului, Ionuț Ivașcu, cei care au preluat puterea temporar după retragerea lui Copilu.

Termenul limită la care cluburile din Liga 1 trebuie să facă dovada că nu au datorii pe anul 2019 este 31 mai.

ADVERTISEMENT