Alegeri 2024

Bogdan Matei, PSD, despre cazul de la Spitalul Pantelimon. „A cere demisia unui ministru, astăzi, cred că este nedrept”

Bogdan Matei, PSD, despre tragedia de la Spitalul Pantelimon. „În acest moment nu știm foarte clar cine a greșit și cum a greșit”
13.08.2024 | 19:48
Bogdan Matei PSD despre cazul de la Spitalul Pantelimon A cere demisia unui ministru astazi cred ca este nedrept
Senatorul PSD spune că „ar fi nedrept” să i se ceară demisia unui ministru, după scandalul de la Spitalul Pantelimon / Foto: Facebook, Bogdan Matei
ADVERTISEMENT

Bogdan Matei, senator PSD, a comentat, marți, situația gravă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, spunând că „este nedrept” să i se ceară demisia unul ministru, în speță cel al Sănătății, Alexandru Rafila, pentru că „în acest moment nu știm foarte clar cine a greșit și cum a greșit”.

„Nu se știe clar cine a greșit și cum a greșit”

Bogdan Matei, senator PSD, a declarat, marți, referindu-se la situația de la Spitalul Sfântul Pantelimon, că nu trebuie să i se ceară demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pentru ceea ce s-a întâmplat la această unitate medicală, unde două doctorițe au fost arestate preventive după ce au fost acuzate de omor. Senatorul PSD și-a motivat declarația prin aceea că la ora actuală „nu se știe clar cine a greșit și cum a greșit”.

ADVERTISEMENT

„Și eu am spus că ceea ce a insemnat controlul Corpului de Control al ministrului n-a reflectat realitatea, uitându-ne la ceea ce avem acum. Însă, ca să vorbim de aici și până la a cere demisia unui ministru, astăzi, pe ceea ce se întâmplă la Pantelimon, cred că este nedrept și am să-ți spun de ce. Pentru că în acest moment nu știm foarte clar cine a greșit și cum a greșit. Dacă ne uităm foarte strict pe ceea ce ar putea să facă un ministru al unui minister de resort, nu o să se ducă Rafila și să se uite efectiv în ceea ce înseamnă fișa de observare a fiecăruia”, a declarat Bogdan Matei la B1TV.

Senatorul PSD a spus că nu știe cine făcut parte din Corpul de Control trimis la Spitalul Sfântul Pantelimon și că aceștia nu aveau calitatea să „controleze actul medical”, ci doar chestiuni administrative, desi problema este la primul aspect. Marți, REPER i-a cerut lui Alexandru Rafila să explice de ce nu a inclus în Corpul de Control și medici.

ADVERTISEMENT

„Problema este de act medical, nu de partea administrativă”

„Repet, din această perspectivă, o analiză mult mai amănunțită și cu un Corp de Control din care să facă parte medici de specialitate sunt de acord. Acum, eu nu știu ordinul de ministru și cine a făcut parte din acest control. Am văzut doar la dumneavoastră ce ați prezentat și oamenii respectivi nu aveau calitatea de medic, ceea ce sigur că aceștia nu puteau să controleze actul medical, ci doar partea administrativă, însă la noi, acum, problema este de act medical, nu de partea administrativă”, a comentat senatorul PSD.

Bogdan Matei a mai vorbit despre problemele mai generale ale sistemului de sănătate din România, despre suprasolicitarea medicilor, aglomerarea Unităților de Primiri Urgențe, în contextul în care bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a crescut „exponential” în fiecare an.

ADVERTISEMENT

„Dacă vrem să vorbim în ansamblul său despre sistemul de sănătate, sunt de acord pentru că avem foarte multe probleme. Trebuie, totuși, să luăm în considerare și faptul că unitățile de primiri urgențe sunt supraaglomerate. Știm foarte bine că dacă te duci cu copilul la ora 2-3 noaptea, pentru o banală gripă, stai 3-4 ore, cadrele medicale sunt suprasolicitate, deși paradoxul care este? Paradoxul este acela că întotdeauna bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a crescut exponențial de la an la an și, de fapt, noi constatăm că medicamente nu avem, deși acestea sunt subvenționate în mare parte de stat. Constatăm că nu avem bani în spitale, deși Casa Națională de Asigurări de Sănătate este întotdeauna alimentată cu cash flow”, a declarat senatorul PSD.

 

 

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului e fabulos: „Mi-e...
„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului e fabulos: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”
Orașul european unde oamenilor le este frică să iasă din casă din cauza...
Orașul european unde oamenilor le este frică să iasă din casă din cauza găștilor sângeroase. O adevărată capitală a infracțiunilor
Cum a ajuns Elena Lasconi să-i rupă sufletul lui Dumitru Dragomir. Fostul șef...
Cum a ajuns Elena Lasconi să-i rupă sufletul lui Dumitru Dragomir. Fostul șef al LPF a susținut-o pe șefa USR în „războiul” cu propria-i fiică
Trabant
Trabant "tunat" cu 10.000 de euro, din '88, la paradă prin Buftea. "Acesta roz a fost prima iubire"
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură...
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Doamne, ce-a putut să spună Bebeto despre tatăl lui, Laurențiu Reghecampf: ”RUȘINE..”
Doamne, ce-a putut să spună Bebeto despre tatăl lui, Laurențiu Reghecampf: ”RUȘINE..”
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
Drum lin, campioana noastra! Astăzi, ne luăm rămas bun de la una dintre...
Drum lin, campioana noastra! Astăzi, ne luăm rămas bun de la una dintre cele mai emblematice figuri ale gimnasticii românești
Pericolele cauciucurilor din China. Șoferii își riscă viețile și mașinile
Pericolele cauciucurilor din China. Șoferii își riscă viețile și mașinile
Încă o plecare de la Neatza, după Dani Oțil. Este a treia persoană...
Încă o plecare de la Neatza, după Dani Oțil. Este a treia persoană care își ia adio de la emisiune, în doar câteva zile
Soluția sugerată de Donald Trump pentru a pune capăt războiului din Ucraina: „Putin...
Soluția sugerată de Donald Trump pentru a pune capăt războiului din Ucraina: „Putin nu poate lupta”
Băncile care oferă cele mai bune depozite bancare în septembrie 2024. Unde câștigi...
Băncile care oferă cele mai bune depozite bancare în septembrie 2024. Unde câștigi cei mai mulți bani la depozitele în lei sau euro