Fotbal intern

Bogdan Mitrea, poveste „italiană” din 2019 acum, la debutul în națională. Primul și ultimul meci tricolor?

11.11.2020 | 21:44
Bogdan Mitrea poveste italiana din 2019 acum la debutul in nationala Primul si ultimul meci tricolor
ADVERTISEMENT

Bogdan Mitrea a fost una dintre surprizele pe care Mirel Rădoi le-a oferit în primul 11 al amicalului de la Ploiești cu Belarus. Fundașul de la Sepsi Sf. Gheorghe a debutat cu gol în tricolor la 33 de ani, după ce vara trecută își căuta echipă prin Slovacia după despărțirea de ciprioții de la Doxa.

FANATIK face un salt în timp pentru fundașul revenit anul acesta în Liga 1. Astrele s-au așezat în așa fel încât să debuteze ca tricolor acum, mai mult, să dea și gol. Dar a și greșit decisiv la unele faze în repriza secundă. E posibil să fi fost primul și ultimul său meci tricolor. Dar ce mai contează? Fundașul dat afară de Gigi Becali și-a trăit visul!

ADVERTISEMENT

Bogdan Mitrea, o poveste scurtă de vara trecută de la Europeanul de tineret din Italia. Ce făcea atunci și cu cine ne-am intersectat lângă Forli

Iar povestea care urmează s-a petrecut în iunie 2019, pe pământ italian, acolo unde naționala de tineret a lui Mirel Rădoi a realizat o performanță deosebită, atingând semifinalele Campionatului European. FANATIK a fost la fața locului și a oferit zilnic informații calde despre tricolori și despre fanii care i-au împins din spate la acel turneu final.

La una dintre ședințele de pregătire conduse de Rădoi, unde fanii au avut acces liber, site-ul nostru a realizat mai multe interviuri live cu suporteri ai tricolorilor. Se întâmpla, dacă nu greșesc, chiar înainte de meciul cu Franța, ultimul din grupă, remiza albă care avea să ne ofere biletul pentru semifinala cu Germania.

ADVERTISEMENT

În tribunele micuței localități de lângă Forli, unde se antrena naționala, am discutat și cu un om extrem de optimist. „Îi batem pe toți! România e numărul 1! De aia suntem aici, să-i încurajăm pe băieți” Cam așa s-a exprimat. De fiecare dată cel care vorbea era rugat să se și prezinte. „Sunt fratele lui Bogdan Mitrea, cel care a jucat la Steaua” Așa a sunat „CV”-ul interlocutorului nostru.

Fratele lui Bogdan Mitrea spunea că Bogdan mai vrea să joace: „Nu e momentul să se lase!” Visul naționalei nu exista!

După ce am ieșit din „live”-ul de pe Facebook, am stat puțin de vorbă cu fratele lui Mitrea. Chiar nu mai știam prea multe despre Bogdan de când a plecat, la începutul lui 2017, de la FCSB-ul lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

„Bogdan își caută echipă acum prin Slovacia, dar nu pot să vă spun mai multe. Mă ia la bătaie dacă-l dau de gol! Este în negocieri după ce a plecat din Cipru și vrea să continue în străinătate. Are doar 32 de ani, nu e momentul să renunțe la fotbal, mai ales că se simte foarte bine din punct de vedere fizic. Nu vrea să mai revină în țară să joace” – fratele lui Bogdan Mitrea, în iunie 2019, la Forli, Italia

Cam așa s-a exprimat, în esență, fratele lui Mitrea atunci, în jăratecul verii italiene. Nimeni nu ar fi anticipat traseul ulterior al lui Bogdan Mitrea în doar un an. De la căutat de muncă prin Slovacia, unde a bătut palma în cele din urmă cu Trnava, la revenirea vara aceasta în Liga 1, la Sepsi și acum, pe 11 noiembrie 2020 la debutul la 33 de ani pentru echipa națională.

Mi-am amintit întâmplarea aceasta în minutul 11 al meciului amical cu Belarus, când lovitura de cap a lui Mitrea, la centrarea excelentă a căpitanului Răzvan Marin, s-a oprit în plasa porții adverse. Cum se schimbă destinul într-un an chiar și pentru un jucător care e mai aproape de finiș decât de început.

ADVERTISEMENT

Bogdan Mitrea a dat gol la debut, dar a și greșit decisiv. Primul și ultimul meci tricolor?

Bogdan Mitrea se afla pe lista adițională pe care Mirel Rădoi a anunțat-o pentru aceste trei meciuri ale naționalei din luna noiembrie. Accidentarea lui Mihai Bălașa i-a oferit jucătorului de la Sepsi convocarea la națională în premieră. Ca o paranteză, bravo și președintelui Șfaițer de la Sepsi că l-a convins pe Mitrea să revină în Liga 1.

De fapt lui Șfaițer ar trebui să-i mulțumească chiar și Mitrea, pentru că revenirea i-a adus convocarea, dar și debutul, plus golul în tricoul echipei naționale. Da, stoperul de la Sepsi a mers cu norocul mai departe după problema lui Bălașa. L-a convins pe Rădoi să-l titularizeze, apoi a făcut o primă repriză foarte bună, dar și una secundă cu greșeli majore.

A gafat la golul doi al Belarusului, iar la câteva minute a făcut un penalty copilăresc, salvat de un alt debutant, David Lazar. Bogdan Mitrea are 33 de ani. A debutat la această vârstă în tricolor ținând cont de conjuncturi, dar e posibil la România – Belarus 5-3 să fie primul și ultimul său meci tricolor!


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,04 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: