News

Bogdan Olteanu, condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar de corupție. Sentința este definitivă

29.10.2020 | 10:25
Bogdan Olteanu condamnat la cinci ani de inchisoare intrun dosar de coruptie Sentinta este definitiva
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi viceguvernator al Băncii Naționale a României, la cinci ani de închisoare în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Administraţiei Deltei Dunării. Sentința este definitivă.UPDATE:

Bogdan Olteanu s-a prezentat joi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, pentru a fi încarcerat. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, printr-un comunicat transmis în această după-amiază.

ADVERTISEMENT

La data de 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Mandatul a fost emis de Tribunalul Bucureşti, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută de art. 291 din Codul Penal”, informează IPJ Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, fostul lider PNL a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă.

În schimbul acestor intervenții l-ar fi convins pe Călin Popescu Tăriceanu, premierul de la acea vreme, să-l numească în funcţia de guvernator al Deltei Dunării pe Liviu Mihaiu. Faptele datează din 2008, când Olteanu era președinte al Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Bogdan Olteanu, condamnat la cinci de închisoare

În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul OLTEANU BOGDAN împotriva Sentinţei penale nr.1960 din data de 24 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în Dosarul nr.20082/3/2017.

Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului OLTEANU BOGDAN pentru infracţiunea de trafic de influenţă, prev. de art.291 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 7 ani închisoare la 5 ani închisoare, menţinând pedepsele complementare şi accesorii aplicate aceluiaşi inculpat prin sentinţa apelată.

ADVERTISEMENT

În temeiul art.424 alin.3 Cod de procedură penală rap. la art.72 Cod penal, deduce din pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate.

Deduce din pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 29 octombrie 2020”, se arată în decizia instanței de judecată.

Banii solicitați de Bogdan Olteanu ar fi fost transferați dintr-un cont bancar deschis în Cipru într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Potrivit procurorilor, suma din contul deschis în Bulgaria ar fi fost retrasă în numerar în trei tranşe, în intervalul 28-30 octombrie 2008.

ADVERTISEMENT
Tags:
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Legea pensiilor. Modelul de recalculare
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie