Fotbal intern

Bogdan Planic a ajuns în cantonamentul FCSB. Ce se întâmplă cu contractul său și ce acuză impresarul sârbului. Exclusiv

18.05.2020 | 10:39
Bogdan Planic a ajuns in cantonamentul FCSB Ce se intampla cu contractul sau si ce acuza impresarul sarbului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Bogdan Planic a ajuns în cantonamentul de la Berceni al celor de la FCSB și s-a alăturat colegilor. Bogdan Vintilă și-a băgat jucătorii în izolare la începutul week-end-ului, dar se mai așteptau „întăriri”.

În cursul nopții de duminică spre luni, sârbul Bogdan Planic a ajuns și el la Berceni. Așa cum a anunțat FANATIK, acesta s-a decis să facă drumul de la Belgrad la București cu mașina, după ce s-a deschis granița dintre Serbia și România.

ADVERTISEMENT

Bogdan Planic a ajuns în cantonamentul de la Berceni duminică noapte. Este așteptată și revenirea lui Harlem Gnohere

Situația lui Bogdan Planic este una specială la FCSB, nu doar în ultimele două luni, de când fotbalul s-a oprit. Fundașul a fost acasă, la Belgrad, în toată această perioadă, dar a fost trecut de patron în șomaj tehnic.

Sârbul nu a fost de acord ca Gigi Becali să-i înjumătățească salariul la FCSB pentru șase luni, astfel că a intrat pe lista celor în șomaj. Din momentul în care în România s-a ridicat starea de urgență, Planic a revenit la contractul său de 15.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Apropiații jucătorului spun că nu s-a pus problema ca Bogdan să nu vină la București la pregătiri. Stoperul a ajuns acum, se va antrena, iar dacă totul va fi ok din punct de vedere fizic va juca tot titular, în ciuda amenințărilor pe care i le transmitea Becali săptămânile trecute.

La fel ca și Planic, și Harlem Gnohere e pe lista celor în șomaj tehnic. „Bizonul” nu a ajuns încă în România, e acasă în Belgia, dar cei din staff-ul echipei au primit informații de la francez că va veni și el cât de curând.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu contractul lui Bogdan Planic și cum vrea impresarul sârbului să anuleze ultimul an de contract

Bogdan Planic și impresarul său Zvonko Milojkovic au dat mai multe semnale în ultimele luni că fotbalistul termină contractul cu FCSB pe 30 iunie 2020. În acest moment, la LPF, este deja înregistrat un contract între Planic și FCSB până în 30 iunie 2021.

Din informațiile FANATIK, contractul este semnat de toate părțile, inclusiv de către jucător! Și nu este vorba, cum se specula, de o clauză unilaterală de care FCSB s-ar fi prevalat.

ADVERTISEMENT

Impresarul lui Bogdan Planic, Zvonko Milojkovic, nu este de acord însă cu acest contract prelungit. Ceea ce acuză acesta e faptul că angajamentul înregistrat de FCSB la LPF este redactat doar în limba română, nu și în engleză. De acest lucru se leagă Milojokvic, care ar dori să-l „scoată” liber pe clientul său în această vară, având oportunități de transfer în Turcia, unde există oferta de la Fenerbahce.

  • 1,8 milioane de euro este cota lui Bogdan Planic, sosit la FCSB în august 2017 pentru 300.000 de euro. Fundașul sârb a împlinit 28 de ani pe 19 ianuarie
  • 15.000 de euro este contractul lunar al lui Planic la FCSB, Gigi Becali incluzându-l pe perioada de urgență pe lista celor în șomaj tehnic

Trei jucători au fost interziși în cantonamentul de la Berceni al FCSB: Bălgrădean, Adi Popa și Stan

Nu toți jucătorii de la FCSB s-au prezentat la reluarea pregătirilor, dar unii dintre ei din motive care nu depind de ei. FANATIK a dezvăluit că la trei dintre aceștia li s-a interzis accesul la antrenamente.

Este vorba despre Cristi Bălgrădean, care a semnat deja cu CFR Cluj și pe care patronul Gigi Becali l-a atacat foarte dur și în ultima perioadă, dar și despre Alexandru Stan și Adi Popa. Ultimul termină contractul la finalul lunii iunie, dar fundașul mai are încă un an de angajament cu FCSB.

Gigi Becali îl „împinge” pe Stan să-și caute echipă și să nu-l mai plătească până în 2021. Fundașul a fost însă accidentat în ultimele luni după ce a fost „forțat” de Becali să joace în toamnă când nu era complet refăcut după o altă problemă medicală.

ADVERTISEMENT