Fotbal intern

Gigi Becali îi ia banderola lui Bogdan Planic. Cine devine căpitan la FCSB

03.02.2019 | 23:26
Bogdan Planic a pierdut banderola de căpitan la FCSB

FCSB a avut un debut modest în 2019. Roș-albaștrii au reușit doar un 1-1 pe terenul celor de la Dunărea Călărași, în etapa a 22-a a Ligii 1 Betano. La sfârșitul meciului, patronul Gigi Becali s-a arătat extrem de dezamăgit de jucători, în special de cei din compartimentul defensiv. Unul dintre principalii clienți a fost căpitanul Bogdan Planic.

FANATIK a aflat că Gigi Becali a cerut ca Bogdan Planic să nu mai fie căpitan la FCSB, după prestația slabă din partida cu echipa lui Dan Alexa. „Eu vreau să mă bat la campionat, dar cu cine? Cu Planic care dă pe lângă balon?”, a tunat patronul FCSB, imediat după finalul partidei de la malul Dunării. Astfel, Becali a decis să îi ia banderola fundașului sârb. Planic primise această distincție în septembrie, tot la dorința patronului, care nu îl mai voia căpitan pe Florin Tănase: „Mă duc în cantonament şi o să-i zic lui Dică să aducă baderola. Nu i-o mai dau lui Tănase. Gata, nu mai cred în el ca mare jucător. Ce să faci cu unul care mereu e cu mâinile pe sus? Nu merită să fie căpitan. De-acum înainte s-ar putea să frece banca de rezerve, că nu se poate să ceri schimbare în minutul 43. Ce căpitan e ăla?! Mereu cu mâinile pe sus, se aruncă una-două…simulări. Nu e căpitan. Îl pun pe Planic, că ăla dă război.”

Bogdan Planic rămâne fără banderolă. Cine va fi noul căpitan

Bogdan Planic oricum nu mai era căpitanul de drept al FCSB, după cantonamentul din Marbella. Jucătorii au votat cine să fie noul căpitan, iar cel care a primit cele mai multe voturi a fost unul dintre liderii vestiarului, Mihai Pintilii. Acesta a fost căpitan în sezonul precedent, dar a refuzat să preia banderola de la Florin Tănase la începutul acestui sezon, deranjat de felul în care patronul l-a deposedat și l-a pus căpitan pe Denis Alibec.

Bogdan Planic a pierdut banderola de căpitan la FCSB
Mihai Pintilii urmează să fie, din nou, căpitan la FCSB

„Îmi e greu să o refuz când ești ales de către colegi. O să o port dacă m-au votat colegii. Mi-a fost greu când mi-a luat-o la Craiova, atunci, a fost un șoc pentru mine”, a spus Mihai Pintilii, după ce a fost desemnat căpitan de către colegii săi. Noul vicecăpitan al FCSB ar fi trebuit să fie Florin Tănase, Bogdan Planic fiind abia a treia opțiune a fotbaliștilor. „Careul de ași” a fost completat de cel mai vechi jucător din lotul FCSB, Lucian Filip. Așadar, teoretic, la următorul meci va fi căpitan Florin Tănase, urmând ca Pintilii să preia din nou banderola când va reveni pe gazon.

  • 2 milioane de euro este cota lui Bogdan Planic, potrivit transfermarkt.de
  • 52 de meciuri are Bogdan Planic, în tricoul lui FCSB