Fotbal intern

Bogdan Planic, omul-derby pentru FCSB! “Roș-albaștrii” nu au pierdut niciun meci cu Dinamo de la transferul sârbului

05.10.2019 | 17:58
Bogdan Planic omulderby pentru FCSB Rosalbastrii nu au pierdut niciun meci cu Dinamo de la transferul sarbului
ADVERTISEMENT

Derby-ul programat sâmbătă seara de la ora 21:30 ar putea fi al cincilea în care Bogdan Planic evoluează pentru FCSB. În primele patru întâlniri cu Dinamo, “roș-albaștrii” nu au pierdut niciodată, înregistrând o victorie și trei rezultate de egalitate. Mai mult, Planic a fost integralist în toate cele derby-uri cu Dinamo disputate de la venirea sa în România.

Bogdan Planic nu a pierdut niciun derby cu Dinamo

Bogdan Planic a fost unul dintre oamenii de bază ai celor de la FCSB de la transferul din 2017. Fundașul sârb venit de la Vojvodina Novi Sad a jucat patru derby-uri cu Dinamo și nu a pierdut niciunul, înregistrând o victorie și trei rezultate de egalitate. Primul Derby al României pentru Planic a fost pe 24 septembrie 2017, pe Arena Națională, iar FCSB s-a impus cu 1-0, după golul conaționalului Marko Momcilovic. De atunci, Bogdan Planic a bifat toate minutele în derby-urile cu Dinamo, toate cele trei înfruntării find încheiate la egalitate, 2-2, 3-3, respectiv 1-1.

ADVERTISEMENT

De la transferul din vara anului 2017, Bogdan Planic nu doar că a jucat în toate confruntările cu Dinamo, ci chiar a fost integralist la cele patru derby-uri și a purtat banderola de căpitan la ultima partidă, încheiată 1-1 pe 11 noiembrie 2018. În schimb, fundașul central sârb nu a reușit să marcheze împotriva marii rivale și a încasat două cartonașe galbene.

Bogdan Planic a jucat în patru deby-uri cu Dinamo. Sursă Foto: Sportpictures
Bogdan Planic a jucat în patru deby-uri cu Dinamo. Sursă Foto: Sportpictures

Cota lui Bogdan Planic a explodat odată cu transferul la FCSB

Înaintea transferului la FCSB, din vara anului 2017, cota lui Bogdan Planic era 450.000 de mii. De atunci, valoarea fundașului central sârb a crescut spectaculos, ajungând la 2.300.000 de euro în vara lui 2019. Chiar dacă valorea de piață a lui Planic a crescut și în actuala stagiune, FCSB are una dintre cele mai slabe defensive din Casa Pariurilor Liga 1, cu 17 goluri primite în primele 11 runde.

ADVERTISEMENT

Al cincilea derby cu Dinamo pentru Bogdan Planic este programat sâmbătă seară, de la ora 20:30, pe Arena Națională, în etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1. Înaintea confruntării directe, cele două mari rivale sunt vecine de clasament, FCSB fiind pe 9, iar Dinamo pe 8, și sunt despărțite de un singur punct.

  • 2.300.000 de euro este cota lui Bogdan Planic, conform Transfermarkt
  • 27 de ani are fundașul central sârb
ADVERTISEMENT