Fotbal intern

Dezvăluirile lui Planic: “Ce să mai? Patron nebun!” Ce l-a şocat la FCSB

Fundaşul celor de la FCSB, Bogdan Planic, vorbeşte despre viaţa în Bucureşti, cum se înţelege cu colegii şi cât de bun e Denis Alibec
14.01.2018 | 14:35
Dezvaluirile lui Planic Ce sa mai Patron nebun Ce la socat la FCSB

Bogdan Planic e unul din cei mai apreciaţi fundaşi din Liga 1 Betano. Şi înţelegem de ce după ce a explicat cum şi-a revenit după accidentarea care trebuia să îl facă să rateze majoritatea antrenamentelor şi meciul amical din Antalya: “Mă simt foarte bine, m-am antrenat în fiecare zi singur la Belgrad ca să revin după accidentare. Chiar de două ori pe zi, doar ca să fiu pregătit.  O să joc şi în primul meci amical”. 

A venit pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri din vară la FCSB, după negocieri care păreau că nu se mai termină. Se vede din vorbele lui şi din felul în care le spune că e afectat de cum a fost tratat de cei de la fostul club, Vojvodina Novi Sad, şi nu vrea să mai audă de ei. “Au durat mult negocierile, deşi eu voiam să vin din prima zi. Dar am avut o problemă cu preşedintele clubului pentru că… e nebun, ce să mai! Nu mai e acum preşedinte, slavă Domnului! Credea că le ştie pe toate şi nu avea nicio legătură cu fotbalul. Cred că voia mai mulţi bani pe transfer şi, în plus, voia să joc în toate meciurile până la finalul perioadei de transferuri. Am văzut că fanii au făcut revoluţie după ce am plecat, dar nu mă interesează, sincer”, spune sârbul din apărarea FCSB.  

Ce-l deranjează pe Bogdan Planic la Bucureşti

Sârbul vorbeşte în engleză. Spune că în română o va face la finalul sezonului. “Înţeleg majoritatea lucrurilor care mi se spun, dar încă nu tot. Jucătorii m-au primit foarte bine, Marko Momcilovic m-a ajutat foarte mult, ştie româna bine şi a făcut pe translatorul”. Îi place Bucureştiul pentru că îi aduce aminte de Belgradul natal, dar are o mică problemă: “Traficul! Câteodată e de coşmar. În schimb, viaţa la Bucureşti e la fel cum e la Belgrad, oraşele sunt la fel”. 

La FCSB s-a adaptat imediat. Atât de bine încât a învăţat totul despre club. Ştie că echipa a câştigat Cupa Campionilor Europeni, ştie care sunt rivalii principali şi îl interesează tot ce se întâmplă în Liga 1 Betano: “Eric de la Viitorul e cel mai bun adversar contra căruia am jucat. E tehnic, pune probleme mari… Foarte bun! Pentru titlu o să ne batem cu CFR Cluj. Nu ştiu dacă Craiova poate să intre în calcul, CFR e echipa care mi s-a părut foarte puternică. E mult mai bine aici decât mă aşteptam înainte să vin, trebuie să recunosc asta. Totul e excelent, clubul, fanii, oraşul Bucureşti”. 

De cine se teme în meciul cu Lazio

Planic afirmă că echipa antrenată de Nicolae Dică poate să câştige şi Liga 1 Betano, şi Cupa României şi afirmă că ăsta e obiectivul său, însă meciul cu Lazio e cel pe care se concentrează acum. “De Milinkovic Savic trebuie să avem grijă. E cel mai bun jucător de la Lazio, e foarte periculos. Îl cunosc personal, ştiu ce fel de om şi de jucător este”, spune despre conaţionalul său, despre care s-a scris că va fi următorul transfer al lui Paris Saint Germain. 

Iar, în final, trimite şi prima “săgeată” către rivalii de la Dinamo: “Spun că ţin cu Lazio în meciurile cu noi din Europa? Nu mă interesează deloc. Noi avem oricum fani mai mulţi decât ei”.  Apoi, spune şi ce l-a şocat la FCSB: chiar omul alături de care face cuplu de fundaşi centrali! “Cu Bălaşa mă înţeleg foarte bine. Am fost şocat să aflu că e mai tânăr decât mine. Arată mai bătrân! O să aibă o carieră frumoasă”, încheie Planic. 

“Denis Alibec e cel mai bun atacant alturi de cam am jucat până acum. N-are cum să nu-şi revină”- Bogdan Planic

25 de ani are Bogdan Planic. Mihai Bălaşa, partenerul său din apărare, are 23