Fotbal intern

Bogdan Planic s-a accidentat în Dinamo – FCSB! Căpitanul s-a „rupt” și la piciorul stâng!

12.11.2018 | 22:00
Bogdan Planic sa accidentat in Dinamo  FCSB Capitanul sa rupt si la piciorul stang

A strâns din dinți și a jucat în derby, deși nu era refăcut complet după întinderea musculară de la coapsa dreaptă. Din păcate pentru Nicolae Dică, Bogdan Planic s-a accidentat în partida Dinamo – FCSB. Căpitanul s-a “rupt” de această dată la piciorul stâng.

Fundașul central ar putea fi recuperat până la meciul cu Poli Iași, de pe 25 noiembrie, dacă primele indicii ale medicilor vor fi confirmate de testele pe care stelistul le va efectua în aceste zile.

Ghinion pentru Dică: Bogdan Planic s-a accidentat în Dinamo – FCSB! “Nu ies!”

Era minutul 87 al derby-ului Dinamo – FCSB. Gazdele atacau poarta lui Bălgrădean, iar Bogdan Planic, stâlpul defenisivei steliste, face semne spre banca de rezerve. Imediat, în jurul căpitanului sârb se strâng colegii din apărare. Benzar și Filip par îngrijorați. Nicolae Dică își pune pentru o fracțiune de secundă mâna în cap și amână introducerea lui Raul Rusescu în locul lui Florin Tănase. Vrea să îl scoată pe Planic.

Bogdan Planic primește îngrijiri medicale
Bogdan Planic le arată medicilor unde a simțit durerea

Medicii celor de la FCSB îl duc pe fundaș pe margine. În timp ce Dică plănuia deja înlocuirea acestuia, Planic începe să țipe spre propria bancă: „Nu ies! Nu ies!”. E atât de convingător încât și doctorii, care nu prea erau de acord cu rămânerea lui pe gazon, încuviințează din cap spre Dică. Probleme sunt la coapsa stângă. Strâng o bandaj elastic cu forță, iar durerea se poate citi pe chipul lui Planic. Sârbul revine pe teren. Se vede că nu e sută la sută, că aleargă parcă având frâna trasă, dar nu se lasă. Dică se vede obligat să renunțe la ideea de a-l schimba și pe teren intră Raul Rusescu.

Bogdan Planic bandajat de medici
Bogdan Planic are coapsa stângă bandajată de doctorii FCSB

A simțit o înțepătură la coapsa stângă. Primul verdict: întindere!

Din informațiile FANATIK.RO, Planic a simțit o înțepătură la coapsa stângă și a crezut inițial că are ruptură. Cum mușchii au fost solicitați enorm din cauza terenului groaznic de pe Arena Națională, sârbul s-a speriat inițial, mai ales că avea exemplul lui Dan Nistor. Apoi, când medicii l-au masat pe margine și a văzut că poate călca fără probleme în picior, el a realizat că accidentarea nu este foarte gravă.

Bogdan Planic este îngrijit de doctorii FCSB
Bogdan Planic a revenit pe gazon deși risca o ruptură musculară

Cu toate acestea, cele aproximativ 10 minute în care a jucat după momentul accidentării este posibil să îi fi făcut rău. Din dorința de a-și ajuta echipa, căpitanul sârb a riscat enorm, o ruptură musculară fiind echivalentă cu absența de pe gazon până la finalul acestui an. Verdictul va veni în aceste zile, când Planic va afla cu certitudine perioada de refacere de care are nevoie. Dacă se va confirma că este vorba de o întindere ușoară, el ar putea fi pe teren în deplasarea de la Iași.

Apărătorul a revenit în partida cu Dinamo după accidentarea suferită în partida cu Voluntari, când a încercat să blocheze un șut expediat de Ciucur. Atunci, Planic s-a ales cu o întindere musculară la coapsa dreapta și a fost înlocuit cu Antonio Jakolis.