Fotbal intern

Bogdan Planic s-a decis ce face cu contractul la FCSB. Vine cu mașina la București și intră în izolare. Exclusiv

11.05.2020 | 13:40
Bogdan Planic sa decis ce face cu contractul la FCSB Vine cu masina la Bucuresti si intra in izolare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Bogdan Planic, 28 de ani, a decis cum va proceda în perioada următoare, când se va termina starea de urgență și fotbaliștii se vor putea întoarce la antrenamente. Sârbul se află la Belgrad de când a început criza provocată de coronavirus.

Din informațiile FANATIK, fundașul celor de la FCSB s-a hotărât să vină la București în cursul acestei săptămâni și să intre imediat în izolare pe o perioadă de 14 zile, așa cum prevede în acest moment protocolul.

ADVERTISEMENT

Bogdan Planic se va prezenta la antrenamentele FCSB. Vine cu mașina de la Belgrad și intră imediat în izolare

FCSB are patru jucători străini care au fost plecați la ei acasă de la mijlocul lunii martie, când a fost întrerupt fotbalul în Casa Pariurilor Liga 1. Este vorba despre sârbii Bogdan Planic și Marko Momcilovici, grecul Aristidis Soiledis și francezul Harlem Gnohere.

Aceștia trebuie să revină în perioada imediat următoare la București, pentru că după 15 mai echipele din Liga 1 vor reîncepe antrenamentele în vederea încheierii actualului campionat.

ADVERTISEMENT

Este destul de complicat pentru a se găsi soluții de întoarcere în București. Bogdan Planic a găsit soluția. Fundașul sârb aflat de aproape două luni acasă, la Belgrad, va veni cu mașina la București și va intra imediat timp de 14 zile în izolare.

Bogdan Planic are contract cu FCSB până pe 30 iunie 2020, dar există o opțiune prin care clubul îi poate prelungi înțelegerea unilateral încă un sezon. Planic este în conflict cu Gigi Becali și nu mai vrea să continue la FCSB.

ADVERTISEMENT

Harlem Gnohere, cea mai dificilă situație! Nu are avion spre București și trebuie să facă mai multe escale!

Este foarte probabil ca, la fel cum face Bogdan Planic, să procedeze și conaționalul său Marko Momcilovici. Și fundașul stânga ar putea veni la București cu mașina, situație similară și pentru grecul Aristidis Soiledis.

Nu la fel stau lucrurile și în cazul atacantului Harlem Gnohere. Acesta este acasă, în Belgia, și nu prea are variante pentru a se întoarce la București, chiar dacă se punea la un moment dat problema să nici nu mai revină.

ADVERTISEMENT

„Bizonul” nu are linie directă de avion cu Bucureștiul, este dificil să vină cu mașina pentru că face și mult timp, dar este și foarte obositor, astfel că va trebui să găsească o reîntoarcere cu mai multe escale.

Spre exemplu, portarul Craiovei, Mirko Pigliacelli, s-a întors în România de la Roma călătorind aproape 40 de ore, schimbând trei avioane (prin Frankfurt și Lisabona!) și fiind preluat de o ambulanță la București și dus în izolare.

Se schimbă protocolul care prevede 14 zile de izolare? Liga a cerut clar acest lucru Ministerului Sănătății

În acest moment, în protocolul de reluare a activității fotbalistice se prevede ca jucătorii străini care revin în România trebuie să stea 14 zile în izolare. LPF a cerut Ministerului Sănătății ca acest punct din protocol să devină mai maleabil și așteaptă un răspuns în zilele următoare.

În cazul în care izolarea de 14 zile rămâne valabilă, foarte mulți jucători străini din Liga 1 vor intra efectiv la antrenamente alături de colegi undeva la începutul lunii iunie, pierzând mare parte din pregătire.

Comparativ, Damian Djokovic, unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei CFR Cluj, a fost mult mai preventiv din acest punct de vedere. El s-a întors din Olanda, unde a stat pe perioada pandemiei, la Cluj la începutul lunii mai, a intrat atunci în izolare, iar în jurul datei de 15 mai, când se reia pregătirea, el a „rezolvat” și cele 14 zile de izolare!

  • 1,8 milioane de euro este cota lui Bogdan Planic, sosit la FCSB în august 2017 pentru 300.000 de euro. Fundașul sârb a împlinit 28 de ani pe 19 ianuarie
  • 15.000 de euro este contractul lunar al lui Planic la FCSB, Gigi Becali incluzându-l pe perioada de urgență pe lista celor în șomaj tehnic
ADVERTISEMENT