Fotbal international

Bogdan Stancu a intrat în istoria campionatului Turciei! Atacantul român ocupă locul trei în clasamentul celor mai buni marcatori din ultimii zece ani

06.01.2020 | 10:28
Bogdan Stancu a intrat in istoria campionatului Turciei Atacantul roman ocupa locul trei in clasamentul celor mai buni marcatori din ultimii zece ani
ADVERTISEMENT

Bogdan Stancu rămâne unul dintre cei mai buni atacanți din campionatul Turciei și în actualul sezon, românul fiind unul dintre golgeterii campionatului cu nu mai puțin de 11 reușite. Mai mult decât atât, Stancu ocupă locul trei în clasamentul golgeterilor din ultimii zece ani în Superliga din Turcia.

Bogdan Stancu, printre golgeterii din ultimii zece ani ai campionatului Turciei

Bogdan Stancu a ajuns prima dată în Turcia în anul 2011, când a fost transferat de Galatasaray de la FCSB, la insistențele lui Gică Hagi, cel care o pregătea în acea perioadă pe „Galata”. Turcii au plătit 5.000.000 de euro pentru atacantul român, iar din acel moment aventura lui Bogdan Stancu în Turcia a început.

ADVERTISEMENT

Ordurspor, Genlerbirligi (în două rânduri) și Bursaspor au fost formațiile pentru care Bogdan Stancu a evoluat în Turcia. „Motanul” a marcat 75 de goluri în 231 de meciuri jucate în „Superliga”, ocupând locul trei în clasamentul celor mai buni marcatori din ultimii zece ani.

Clasamentul celor mai buni marcatori din Turcia în ultimii zece ani:

  1. Burak Yilmaz – 163 de goluri în 234 meciuri
  2. Cenk Tosun – 80 de goluri în 205 meciuri
  3. Bogdan Stancu – 75 de goluri în 231 meciuri
  4. Umut Bulut – 75 de goluri în 264 meciuri
  5. Moussa Sow – 67 de goluri în 142 meciuri
  6. Edin Visca – 67 de goluri în 247 meciuri
  7. Aatif Chahechouhe – 62 de goluri în 162 meciuri
  8. Pierre Webo – 61 de goluri în 111 meciuri
  9. Fernandao – 58 de goluri în 136 meciuri
  10. Hugo Rodallega – 54 de goluri în 198 meciuri
ADVERTISEMENT

Bogdan Stancu are șanse să revină la naționala României

În urma evoluțiilor foarte bune făcute de Bogdan Stancu în Turcia, Mirel Rădoi se gândește serios să-l aducă înapoi la națională pe gogleterul României de la EURO 2016.

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a vorbit despre o posibilă întoarcere a „motanului” în lotul „tricolorilor”: „La Bogdan Stancu e mai mult de discutat cu el, dar cred că poate fi convins şi el. El e mai înspre Radu Ştefan aşa ca şanse. Eu am înţeles mesajul său. Că şi-a făcut treaba la echipa naţională”.

ADVERTISEMENT
  • 750.000 de euro este cota de piață a lui Bogdan Stancu, conform transfermarkt.com
Tags: