Fotbal intern

Bogdan Stancu a refuzat milioanele de la Șumudică pentru a rămâne în Turcia

06.02.2019 | 13:20
Bogdan Stancu s-a întors la Genclerbirligi, echipa la care a avut cele mai bune cifre în fotbalul turc

Bogdan Stancu s-a despărțit amiabil de Bursaspor la finalul anului trecut și timp de o lună și-a căutat echipă. A avut discuții inclusiv cu Gigi Becali, pentru o întoarcere la FCSB, dar a decis în cele din urmă să continue în străinătate.

Un rol important în decizia „Motanului” l-a avut familia, care l-a sfătuit să mai joace „afară” pe milioane de euro decât să se întoarcă acum acasă. Dar, surprinzător, Stancu nu a ales cea mai importantă ofertă financiară pe care a avut-o.

Bogdan Stancu a refuzat 2,3 milioane de euro de la Marius Șumudică

Fostul atacant al naționalei a ajuns în cele din urmă la fosta sa echipă, Genclerbirligi, care este liderul diviziei secunde din Turcia, cu mari șanse de a reveni la vară în elită.

Bogdan Stancu a refuzat 2,3 milioane de euro de la echipa lui Șumudică
Marius Șumudică și l-a dorit foarte mult pe Stancu la Riad, unde mai joacă Budescu și Găman

FANATIK a aflat că oferta cea mai avantajoasă financiar pentru Bogdan Stancu a venit de la Al Shabab Riad, formația din Arabia Saudită antrenată de Marius Șumudică. Arabii i-au promis „Motanului” 2,3 milioane de euro pentru un an și jumătate de contract, până în vara lui 2020. După ce s-a consultat cu familia, Stancu a decis să nu meargă la arabi, în ciuda banilor mulți promiși.

S-a întors la Ankara după doi ani!

A preferat să continue într-un fotbal pe care-l cunoaște cel mai bine, fotbalul turc, unde joacă de la plecarea de la roș-albaștri la Galatasaray în ianuarie 2011. Stancu a semnat acum câteva zile cu Genclerbirligi până în 30 iunie 2020, exact durata contractului pe care i-l propunea și Al Shabab, dar pe bani mult mai puțini.

Bogdan revine în Ankara, la Genclerbirligi, după doi ani, timp în care a jucat pentru Bursaspor, care-l cumpărase cu 750.000 de euro. Jucătorul nu s-a simțit deloc ok la Bursa nici ca cifre, nici ca vestiar.

  • 1,5 milioane de euro a plătit Gencler în vara lui 2013 pentru a-l cumpăra pe Bogdan Stancu de la Orduspor
  • 4 echipe din Turcia a bifat Stancu din 2011 încoace: Galatasaray, Orduspor, Gencler și Bursaspor

Gigi Becali a ratat marea lovitură : „Am încercat, dar l-am înțeles”

Gigi Becali a deschis discuțiile cu Bogdan Stancu la puțin timp după ce acesta a reziliat cu Bursa, pe 6 decembrie. FANATIK a dezvăluit exclusiv atunci marea lovitură pe care Becali o încearcă, iar patronul de la FCSB a recunoscut abia la începutul lunii ianuarie.

Bogdan Stancu a refuzat 2,3 milioane de euro de la echipa lui Șumudică
Gigi Becali a încasat 5 milioane de euro pe „Motan” și putea să-l aducă la parametri zero. Momentan, a eșuat!

Eu am încercat să îl aduc pe Bogdan Stancu, dar mi-a zis că mai rămâne un an. L-am înțeles. El a avut ofertă de 400.000 de euro la semnătură și 900.000 de euro pe an. Mi-a zis ‘nea Gigi, eu vreau să vin, că bani am strâns`. Dar familia i-a zis să mai rămână un an acolo”, a confirmat Gigi Becali informațiile site-ului nostru.

  • 6.000.000 de euro era cota lui Bogdan Stancu în vara lui 2014, cea mai mare din cariera atacantului
  • 5.000.000 de euro i-a plătit Galatasaray lui Gigi Becali în ianuarie 2011 pentru „Motan”