Life
notix pixel id

Bogdan Stanoevici, în stare foarte gravă după ce a fost infectat cu Covid-19

27.12.2020 | 09:31
Bogdan Stanoevici, în stare foarte gravă după ce a fost infectat cu Covid-19
Bogdan Stanoevici, în continuare în stare gravă după ce a fost infectat cu Covid-19Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Fost ministru al Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta, Bogdan Stanoevici s-a infectat cu SARS – CoV – 2 și se află în stare foarte gravă.  Actorul are plămânii aproape în totalitate afectați de virus.

Surse medicale au declarat pentru Gândul că starea fostului canditat la Președinția României este una foarte gravă. El a fost intubat și mutat, la două zile după intubare, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului ”Sf. Pantelimon” din București. În data de 24 decembrie, politicianul a fost transferat la Institutul Inimii.

Medicii fac tot posibilul pentru a-i salva viața. Acesta a fost supus unei oxigenări extracorporale, intervenție delicată menită să-i odihnească plămânii pentru o perioadă de 7-15 zile, pentru a-l stabiliza.

ADVERTISEMENT

Bogdan Stanoevici, în stare gravă după ce a fost infectat cu Covid-19

„Aceste două săptămâni sunt critice, însă medicii speră ca plămânii afectați aproape integral să redevină funcționali. În continuare, este în stare gravă” au declarat sursele publicației citate mai sus.

Bogdan Stanoevici a fost intubat pe data de 16 decembrie la Spitalului ”Sf. Pantelimon” din Capitală. Două zile mai târziu a fost mutat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde a căpătat și o infecție nosocomială. În Ajunul Crăciunului, acesta a fost transferat la Institutul Inimii.

ADVERTISEMENT

Actorul era un susținăor al teoriei conspirației, precizând că virusul a fost creat în laborator: „Acest virus a fost creat în laborator, nu mai există niciun fel de dubiu asupra acestei situaţii, există brevetul înregistrat şi la Paris şi la New York”.

La începutul lunii noiembrie, fostul ministru al Guvernului Ponta declara că nu poartă masca de protecție pentru că este sănătos.  „Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, au fost vorbele politicianului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri