Sport

Bogdan Stelea a rememorat un episod violent din cantonamentul echipei naționale. Portarul s-a bătut cu Ionel Ganea. ”E un animal”

Bogdan Stelea, fostul portar al echipei naționale, a făcut dezvăluiri fără perdea despre bătăile din cantonamentul ”tricolorilor”.
26.09.2022 | 13:35
Bogdan Stelea a rememorat un episod violent din cantonamentul echipei nationale Portarul sa batut cu Ionel Ganea E un animal
Bogdan Stelea a rememorat o bătaie din cantonamentul echipei naționale. Adversar i-a fost Ionel Ganea. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

”Generația de Aur” a fost una de excepție din punct de vedere al rezultatelor sportive, dar și una foarte nervoasă. Bogdan Stelea a rememorat un episod în care și-a împărțit pumni cu Ionel Ganea.

Bogdan Stelea: ”Primul care am dat am fost eu”

Bogdan Stelea a fost unul dintre cei mai longevivi ”tricolori” în istoria echipei naționale. Între 1988 și 2005, a bifat 91 de meciuri pentru România și face parte din ”Generația de Aur”, la fel ca atacantul Ionel Ganea.

ADVERTISEMENT

Fostul portar a mărturisit că în cantonamentele naționalei nu era doar armonie și prietenie. ”Tricolorii” nu făceau rabat de la implicare. Ba, uneori, prea multă dăruire degenera în conflicte violente.

Stelea a rememorat una dintre bătăile în care a fost implicat cu Ionel Ganea, recunoscut și el pentru faptul că nu făcea nicio diferență între un meci oficial și un simplu antrenament.

ADVERTISEMENT

”Aveam exerciții de începeai 1 contra 1, 2 contra 2, 3 contra 3. Ganea i-a tot căpăcit pe ăştia mai tineri, şi pe Mutu, mi se pare că lui Mutu i-a rupt un lanţ de la gât.

La o fază, a scăpat singur cu mine şi eu am ieşit tare la el şi l-am lovit. Fiind ţeapăn, că el era şi este un animal, nu a simţit mare lucru. Şi de acolo ne-am luat cu gura şi eu m-am dus să dau în el şi ne-am dat. 

ADVERTISEMENT

El mi-a dat mai bine mie, eu aveam şi mănuşi în mână, nici nu l-am prins ca lumea când am dat, că primul care a dat am fost eu. Când mi-a dat, mi-a dat destul de bine. La vestiar nu mai era nimic”, a rememorat Stelea, pentru Orange Sport.

Ionel Ganea are altă versiune a conflictului

Fostul atacant a comentat dezvăluirile făcute de Bogdan Stelea și spune că lucrurile au stat puțin altfel. Până să se ajungă la corecția fizică, a fost el de două ori agresat de portar.

ADVERTISEMENT

”Eu nu am fost devină în problema aia și lucrurile nu au stat chiar așa. Înainte de incident mi-a sărit cu piciorul în piept, fără legătură cu mingea. A doua oară la fel, s-a aruncat pe genunchiul meu.

Apoi au degenerat lucrurile, e adevărat. A dat primul, dar a dat pe lângă. Apoi i-a venit amenda, nota de plată. Dar nu am căpăcit pe nimeni și nu am rupt nici un lanț, cum spune el. Nu ne purtăm pică și nu avem nicio problemă, a fost și a trecut”, a spus Ganea, la Pro Arena.

Momentul la care Bogdan Stelea și Ionel Ganea au făcut referire s-a petrecut în perioada în care pe banca naționalei se afla Ladislau Boloni. A fost un mandat plini de tensiuni, tehnicianul fiind la un pas să fie linșat de același Ionel Ganea.

Conflictul s-a consumat la finalul meciului România – Italia 0-2 din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2002. Nemulțumit că urma să fie trimis pe teren în finalul întâlnirii, atacantul i-a adresat cuvinte grele selecționerului.

Lucrurile nu au degenerat pentru că au intervenit prompt oamenii din staff-ul lui Boloni care i-au separat pe cei doi. După acel episod, Ganea avea să fie exclus temporar din lotul României.

ADVERTISEMENT