Sport

Bogdan Stelea explică succesul lui David Popovici: „Nu îmi venea să cred ce făcea la 14 ani! E un sport unde ești singur”

Bogdan Stelea a explicat succesul lui David Popovici, mărturisind că l-a descoperit în urmă cu trei ani la o competiție de juniori, pe care a văzut-o pe internet.
24.06.2022 | 09:55
Bogdan Stelea explica succesul lui David Popovici Nu imi venea sa cred ce facea la 14 ani E un sport unde esti singur
Bogdan Stelea explică succesul lui David Popovici. Sursă foto: eurosport.ro
ADVERTISEMENT

Fostul portar al naționalei a spus că înotul este un sport la care trebuie să te pregătești bine din punct de vedere mental, pentru că în bazin ești singur.

Bogdan Stelea explică succesul lui David Popovici

Bogdan Stelea a explicat succesul lui David Popovici, despre care spune că era un fenomen încă de acum trei ani, când l-a remarcat la o competiție de juniori:

ADVERTISEMENT

„Eu l-am văzut pe David într-o competiție acum trei ani pe YouTube, era prin Rusia, a câștigat detașat și m-a surprins că respira la două brațe. Nu îmi venea să cred, pentru că știam că se respiră altfel.

Am mai vorbit cu foști înotători și îmi spuneau ce însemnau antrenamentele lor, mi-au spus și că unii dintre ei nici nu mai vor să audă de apă după ce se lasă”.

ADVERTISEMENT

„Ești singur, e un sport la care e mare presiune. Poate face și 15 kilometri la un antrenament, te duci să mănânci ceva și când te întorci faci alți 15 kilometri. Și dai și dai, e un sport mental.

Noi am crescut altfel și copil fiind, primeam educația că trebuie să câștigăm mereu, nu exista locul doi, ni se insufla de la copii și juniori. Eram copii de mingi și vedeam că seniorii aveau aceleași mentalități.

ADVERTISEMENT

Asta era educația, îi vedeai pe ei și simțeai și tu nevoia să ajungi ca ei”, a mai spus Bogdan Stelea, la TV DigiSport.

„Sunt un tip banal care e în stare să facă lucruri extraordinare!”

David Popovici a vorbit imediat după ce a devenit dublu campion mondial la Budapesta și a spus, plin de modestie, că este un tip banal, deși performanțele lui arată cu totul altceva:

ADVERTISEMENT

„Nu a fost un concurs la care ne-am pregătit extraordinar de tare, ceea ce mă face să fiu mult mai optimist, nu pot nici să spun că nu am fost într-o formă sportivă bună, eram într-o formă foarte bună și nu știam. îmi place să mă surprind.

Înotul este un sport foarte sănătos, la fel și fotbalul, susțin orice fel de sport, sportul e cel mai bun ambasador. Îmi place să fiu poreclit «Racheta din România», mă flatează”.

„Sunt un puști care înoată repede, un tip banal care e în stare să inspire lumea și să facă lucruri extraordinare. Sper că v-ați bucurat pentru mine, cum m-am bucurat eu astăzi”, mai spunea David Popovici.

ADVERTISEMENT