Sport

Bogdan Stelea, încrezător după ce a aflat grupa României pentru Euro 2024: „Putem să terminăm și pe primul loc!”. Exclusiv

Bogdan Stelea, fostul mare portar al naționalei, consideră că România are o șansă mare să califice la Campionatul European după o pauză de opt ani.
09.10.2022 | 15:18
Bogdan Stelea increzator dupa ce a aflat grupa Romaniei pentru Euro 2024 Putem sa terminam si pe primul loc Exclusiv
Bogdan Stelea a jucat 91 de meciuri pentru România în perioada 1988-2005. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România poate reveni la Campionatul European, iar foștii fotbaliști din „Generația de Aur” cred că jucătorii lui Edi Iordănescu pot obține calificarea. De aceeași părere este și Bogdan Stelea.

Bogdan Stelea: „Am avut mare noroc! Era o grupă mai grea cu Ungaria și Serbia!”

Bogdan Stelea a declarat pentru FANATIK că România are șanse mari de calificare la Campionatul European din 2024.

ADVERTISEMENT

„Am avut mare noroc! (n.r. râde). Avem șanse și eu cred că putem să terminăm și pe primul loc. Elveția e o nucă tare, dar nu ai de unde să știi ce se poate întâmpla. Ei tot merg pe turnee finale de ani buni și noi n-am mai călcat pe acolo de mult. Au bătut și pe Franța la Euro. 

Normal că putea fi mult mai rău dacă am fi căzut cu un cap de serie și apoi Anglia. Putem să ne batem cu ei, dar nu suntem favoriți. 

ADVERTISEMENT

Era o grupă mai grea cu Ungaria și Serbia. Avem șanse mari. Nu mai e nimic rușinos acum. Putem să batem sau să pierdem cu orice echipă. Ăsta ne e nivelul acum”.

Bogdan Stelea e de părere că nu vor fi surprize mari la nivel de selecție: „Sunt cam aceeași jucători”

Fostul membru al „Generației de Aur” e de părere selecționerul va pregăti foarte bine meciurile: „Edi Iordănescu cunoaște foarte bine adversarii. La selecție sunt cam aceeași jucători și nu cred că vor fi schimbări mari. Sper să fie toți sănătoși. O să revină Ianis Hagi, dar nu cred că o să fie surprize mari”.

ADVERTISEMENT

România a disputat cu Israel un amical în luna martie, încheiat la egalitate 2-2, după ce „tricolorii” au condus cu 2-0 la pauză, un detaliu care poate conta: „Cu Israelul am jucat și știm la ce să ne așteptăm. Sunt o echipă cu jucători destul de buni. Repriza a doua ne-au dominat destul de clar. Din punctul meu de vedere am avut destul de mult noroc”.

„Arnold” spune însă că trebuie să fim foarte atenți și la Kosovo, Belarus și Andorra: „Dan Petrescu știe că s-a întâlnit cu o echipă din Kosovo. Cei de la Ballkani au demonstrat că le pot pune probleme mari celor de la CFR Cluj. Apoi au câștigat în Turcia”.

ADVERTISEMENT

Stelea e convins că România are un compartiment unde nu are probleme:  „La portari stăm bine și și-au făcut treaba cum trebuie. Indiferent că a fost Tătărușanu sau Niță. Acum o să fie meciurile importante, cu presiune și o altfel de abordare”, a declarat fostul portar al naționalei pentru site-ul nostru.

  • 5 luni are la dispoziție Edi Iordănescu pentru a pregăti meciurile din preliminariile Euro 2024
ADVERTISEMENT