Sport
notix pixel id

„Motociclistul” Bogdan Stelea, despre retragerea lui Valentino Rossi: „Michael Schumacher al Moto GP-ului”. Exclusiv

Bogdan Stelea este unul dintre cei mai cunoscuți motocicliști din România și a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre cariera incredibilă a pilotului italian Valentino Rossi, care s-a retras la 42 de ani.
16.11.2021 | 12:40
„Motociclistul” Bogdan Stelea, despre retragerea lui Valentino Rossi: „Michael Schumacher al Moto GP-ului”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Septuplul campion mondial Valentino Rossi s-a retras din Moto GP după cursa de la Valencia de duminică, 14 noiembrie, după 26 de sezoane în care a revoluționat sportul cu motoare.

FANATIK l-a contactat pe unul dintre cei mai cunoscuți motocicliști din România, fostul mare portar Bogdan Stelea, pentru care Valentino Rossi reprezintă un sportiv uriaș, un „Michael Schumacher al Moto GP-ului”.

Bogdan Stelea, despre cariera memorabilă a lui Valentino Rossi: „E extraordinar că a continuat până la 42 de ani!”

Bogdan Stelea

e mândru posesor al unei superbe motociclete Harley Davidson încă din 2009, vis pe care l-a avut încă din copilărie. Cu toate acestea, nu a fost niciodată atras de motocicletele sport de viteză, chiar dacă urmărea cursele de Moto GP.

ADVERTISEMENT
Bogdan Stelea pe motocicleta sa Harley Davison cu care a căzut de nu mai puțin de patru ori!
Bogdan Stelea pe motocicleta sa Harley Davidson cu care a căzut de nu mai puțin de patru ori!

„Nu m-am uitat de mult timp la Moto GP, dar de Valentino Rossi știu multe lucruri. Mi-a plăcut întotdeauna. Toată lumea se retrage la un moment dat! A fost un pilot incredibil și l-am văzut în niște curse care pe mine m-au lăsat…PAFF!!” – Bogdan Stelea

În memoria lui Bogdan Stelea a rămas întipărită o cursă în care Valentino Rossi a făcut imposibilul posibil și a recuperat incredibil dezavantajul: „Îmi aduc aminte foarte bine de o cursă în care a căzut, plecase de la coada clasamentului și a terminat pe locul doi!

Risca, se ducea ca nebunul și depășea pe toată lumea. Nu am văzut în viața mea așa cursă! Asta mi-a rămas în minte și tot ce a făcut și a câștigat de-a lungul timpului”.

ADVERTISEMENT

De ce Bogdan Stelea crede că Valentino Rossi poate fi comparat cu Michael Schumacher: „Au același număr de titluri”

Retragerea lui Valentino Rossi este pentru Bogdan Stelea un lucru firesc ținând cont de vârsta pe care o avea pilotul italian și cerințele acestui sport.

„Este o chestie fiziologică. Vârsta nu iartă pe nimeni! Ajungi la o anumită vârstă când în sporturile astea cu motoare, chiar și la Formula 1, cu atât mai mult la Moto GP e un instinct de conservare care te face să nu mai poți să riști cum o făceai în anumite momente. Nici măcar nu mai ai capacitatea asta așa cum o aveai la 20 de ani!” – Bogdan Stelea

Pentru sportivul Bogdan Stelea este lăudabil faptul că Rossi a continuat să concureze atâția ani, deși nu a mai cucerit niciun titlu mondial din 2009: „Este extraordinar faptul că a continuat până la 42 de ani, deși nu a mai luat niciun titlu mondial din 2009. Din punct de vedere al performanțelor, al personalității și al spectacolului, putem spune că Valentino Rossi e un Michael Schumacher al Moto GP-ului! Fără probleme”.

ADVERTISEMENT

La fel ca Michael Schumacher, Valentino Rossi a fost un pilot cu personalitate care și-a lăsat amprenta asupra Moto GP-ului, așa cum a făcut-o pilotul german al lui Ferrari, care are întâmplător sau nu același număr de titluri mondiale cucerite.

„A câștigat șapte titluri, la echipe diferite și cu motociclete diferite. Normal că poți să îl compari cu Schumacher. Au același număr de titluri. Tot timpul a venit cu ceva nou, a surprins și este un pilot incredibil!” – Bogdan Stelea

De ce nu și-ar cumpăra niciodată un motor de viteză: „E cu totul altceva!”

Bogdan Stelea a mărturisit pentru FANATIK că este a visat să conducă un Harley Davidson încă de mic copil și nu a fost niciodată atras de motocicletele sport: „Că făceam eu mișto cu Balint că merge mai încet pe motor și stau după el e altceva! Nu înseamnă că eu merg la nivelul unei motociclete de viteză. E cu totul altceva. Nu mi-am dorit asta niciodată. Rămân fidel Harley Davidson”.

ADVERTISEMENT

„Nu m-am gândit niciodată să îmi iau un motor de viteză sau mai sport. Nu-mi place. De mic am visat la Harley Davidson! Nu m-am pus niciodată pe așa ceva. Deci viteza excesivă nu mă atrage pentru că nu simt chestia asta”. – Bogdan Stelea

Bogdan Stelea e convins că în viitorul apropiat va ieși în față un nou pilot de geniu care să își pună amprenta asupra Moto GP-ului la fel precum Valentino Rossi, și dă exemplul lui Louis Hamilton din Formula 1: „Nu cred, ci sunt convins că o să mai fie un alt Valentino Rossi în Moto GP! Tot timpul apar! Tot timpul sunt oameni care vor mai mult și care doresc să inoveze și să facă lucruri mari. E valabil pentru orice sport. Sunt convins de asta. Cum în baschet sunt alți sportivi care pot călca pe urmele lui Michael Jordan.

La fel și în Formula 1. Păi Hamilton face lucruri incredibile deja. Tot timpul vor apărea. Într-adevăr, au apărut tot felul de reguli și reglementări, dar care sunt făcute ca piloții să fie în siguranță și în primul rând ca să egalizeze șansele tuturor și să scoată în evidență valoarea piloților.

ADVERTISEMENT

Schumacher concura cu Ferrari și avea cea mai bună mașină și e normal că îi călca pe cap pe toți! Avea un avantaj mare pe lângă talentul său de pilot incredibil. E mult mai bine acum din punctul meu de vedere! Mie așa mi se pare, a spus Bogdan Stelea în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 7 titluri mondiale a cucerit Valentino Rossi
  • 26 de sezoane în Moto GP a parcursul pilotul italian
  • 2011 e anul în care Bogdan Stelea și-a obținut permisul de motocicletă
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik