Fotbal intern

Bogdan Vătăjelu s-a întors la U Craiova! Fundașul a semnat pe 4 ani. FANATIK confirmat

26.06.2019 | 17:39
Bogdan Vatajelu sa intors la U Craiova Fundasul a semnat pe 4 ani FANATIK confirmat

Bogdan Vătăjelu a revenit la Universitatea Craiova. FANATIK a aflat că fundașul stânga s-a alăturat colegilor în cantonamentul din Austria și a semnat un contract, iar mutarea i-a surprins pe mulți. Românul nu s-a adaptat la Sparta Praga și revine la Craiova după 2 ani în campionatul Cehiei.


UPDATE, 26 iunie, ora 17:39 / U Craiova a oficializat transferul lui Bogdan Vătăjelu, care în ultimii ani a jucat în Cehia la Sparta Praga și FK Jablonec. Fundașul a semnat un contract valabil pe patru sezoane, cu opțiune de prelungire pe încă un an.


Știre inițială publicată în 22 iunie, ora 11:03

Bogdan Vătăjelu s-a întors la U Craiova! Primul transfer pe bani mulți în străinătate făcut de Rotaru

Fundașul stânga a fost primul jucător vândut pe bani mulți de Mihai Rotaru în străinătate. În ianuarie 2017, Sparta Praga a plătit 1,3 milioane de euro pentru fundașul stânga. Vătăjelu a fost și jucătorul care a deschis drumul românilor spre Sparta Praga. După transferul său, au urmat Florin Niță, Alex Chipciu și Nicu Stanciu, iar dintre toți, în acest moment, la Sparta Praga a mai rămas doar portarul Niță.

FANATIK a aflat că Bogdan Vătăjelu a dorit să se întoarcă la U Craiova și chiar le-a cerut celor de la Sparta Praga să îl lase înapoi în România. Motivul este unul cât se poate de fericit. Soția fotbalistului a născut al doilea copil și fotbalistul a vrut să fie aproape de familia sa.

Bogdan Vătăjelu s-a întors la U Craiova! Fundașul a semnat un contract pe doi ani și jumătate. EXCLUSIV
Bogdan Vătăjelu s-a întors la U Craiova! Fundașul a semnat un contract pe doi ani și jumătate. EXCLUSIV FOTO: Bogdan Vătăjelu alături de soția sa și copilul

Bogdan Vătăjelu nu a confirmat așteptările la Sparta Praga, acolo unde nu a putut să se impună ca titular. În stagiunea precedentă însă, fundașul stânga a fost împrumutat de Sparta la Jablonec, acolo unde olteanul a evoluat constant şi a făcut-o bine! Împrumutul său a expirat în această vară, iar Vătăjelu a optat pentru varianta de a se întoarce la Universitatea Craiova, nedorind să mai rămână la Sparta.

Vătăjelu, cel mai important transfer al verii la Craiova

Oltenii speră la un parcurs cât mai lung în cupele europene, după tragerea la sorţi – vezi când se joacă meciurile – şi au nevoie de întăriri urgente pentru noul sezon. În plus, patronul Mihai Rotaru a promis la finalul sezonului precedent o echipă de titlu. Până acum, Kamer Qaka a fost cel mai sonor nume adus de Papură la Craiova, oltenii plătind 200.000 de euro celor de la Poli Iași pentru fotbalistul albanez, dar perioada de transferuri la Craiova e abia la început!

Bogdan Vătăjelu s-a întors la U Craiova! Fundașul a semnat un contract pe doi ani și jumătate. EXCLUSIV
Bogdan Vătăjelu s-a întors la U Craiova! Fundașul a semnat un contract pe doi ani și jumătate. EXCLUSIV

Antoni Ivanov de la Gaz Metan Mediaș a fost acontat și el de olteni pentru 150.000 de euro și Stephan Drăghici, chiar dacă la transferul bulgarului au fost niște probleme interne la Mediaș. Iar în această vară, oficialii lui U Craiova au hotărât să achite clauza de 200.000 de euro a lui Matteo Fedele, adus de la Fogia. Ambele transferuri au fost anunțate în exclusivitate de FANATIK.

Însă chiar și așa, lotul echipei trebuie consolidat în condițiile în care oltenii au de gând să scape de mai mulți fotbaliști, în capul listei fiind: Andrei Cristea, Isaak Donkor, Meza Colli sau Răzvan Popa.

  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Bogdan Vătăjelu
  • 21,75 de milioane de euro este valoarea lotului U Craiova