Bogdan Vintilă a acceptat să rămână în cadrul clubului și va antrena FCSB II din Liga 3, care are un obiectiv clar în viitorul campionat, să blocheze CSA Steaua de la promovare. Tehnicianului i s-a micșorat serios contractul, după ce la prima echipă a „roș-albaștrilor” Gigi Becali îl plătea cu 5.000 de euro lunar.
Bogdan Vintilă a trăit fotbalul la cote înalte timp de aproape un an. Pe 23 august 2019, era varianta-surpriză pe care Gigi Becali a ales-o pentru banca tehnică a celor de la FCSB, mutare pe care FANATIK a dezvăluit-o în exclusivitate la acea oră.
Vintilă a preluat echipa „roș-albastră” de pe ultima poziție și a debutat cu un sec 0-4 pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș. Dar de aici a început urcușul. Până la finalul anului 2019, FCSB, cu Vintilă la cârmă, ghidonat îndeaproape de patronul Gigi Becali, a mai pierdut un singur meci, 1-3 „acasă” cu Astra Giurgiu.
În rest, 11 victorii și două remize în Liga 1, egalurile fiind cu CFR Cluj și cu Dinamo. La acestea s-au adăugat cele două victorii din Cupa României, la Metaloglobus și la U Cluj, care au dus FCSB în sferturile de finală ale competiției. FCSB-ul lui Vintilă termina 2019 cu speranțe și șanse la titlu.
Dar începutul lui 2020 a erodat capitalul de încredere pe care Gigi Becali i l-a dat lui Bogdan Vintilă, despre care spunea că nu-l va da afară niciodată de la FCSB. Până la întreruperea din cauza pandemiei a campionatului, la mijlocul lui martie, Vintilă a pierdut la Cluj, cu CFR și derby-ul cu Dinamo.
Încă era în cărți, deși șansele scăzuseră. În iunie, când a revenit Liga 1, a pierdut iar în Gruia, apoi cu Astra la Giurgiu. Soarta i s-a decis înainte de 2-2 cu FC Botoșani, a mai stat pe bancă la eșecul de la Craiova, apoi Vintilă i-a lăsat locul altui „greu”, Toni Petrea, fostul secund al lui Laurențiu Reghecampf.
„Echipa a doua o să joace cu CSA în liga a treia. Trebuie să facem și noi ceva, nu putem să-i lăsăm așa! Nu o să mă axez neapărat pe echipa a doua, dar cât de cât… Poate la momentul ăla, să îmi vină așa… hai, mă, să îi mai țin un an în liga a treia!” – Gigi Becali
S-a discutat ceva timp despre ce va face Bogdan Vintilă după ce a fost înlocuit de la conducerea primei echipe. Inițial, i s-a propus o grupă de juniori la Academie, dar au fost voci din interior care nu au fost de acord.
Becali a mers pe ideea echipei secunde, FCSB II, care este în Liga 3. Vintilă a preluat-o, deși partea financiară s-a schimbat foarte mult. Dacă la FCSB avea contract de 5.000 de euro lunar, aici suma a scăzut de aproape 10 ori, ajungând la 30 de milioane vechi pe lună!
Chiar și așa, obiectivul principal va fi, blocarea echipei Armatei de la promovare în acest sezon. FCSB II este în aceeași serie cu CSA Steaua, Rapid II și Dinamo II.
„Vintilă va fi antrenorul echipei a doua. N-am discutat cu el, dar așa e ordinul! O să-l execute. Credeți că nu o să-l execute? Dar dacă vrea să plece, îl las! Ce, îl leg cu lanțul? El a vorbit cu duhovnicul și i-a spus «faci ce spune Becali!» Asta înseamnă ascultare”, Gigi Becali, la conferința de presă de prezentare a lui Toni Petrea
Gigi Becali a venit patron la Steaua la începutul anului 2003, pe banca tehnică a „roș-albaștrilor” fiind Victor Pițurcă. În cei 17 ani și jumătate de când conduce echipa, Becali a schimbat 25 de antrenori. Totuși, în ultimul an și o lună Gigi Becali a schimbat complet strategia și a mers pe mâna unor novici, tocmai pentru ca el să-și verifice nestingherit calitățile de antrenor. Pe care e convins că le are!
Șapte antrenori au avut măcar un mandat, „topul” fiind condus de Pedrazzini și Lăcătuș cu 3 fiecare!
La începutul „carierei” sale la FCSB, Becali a lucrat cu tehnicieni cu nume. Era perioada în care „învăța”. Cu timpul însă a început să-i placă „jucăria”, iar alcătuirea primului 11 și dictarea prin telefon a schimbărilor au devenit ceva obișnuit. A recunoscut-o chiar el, au spus-o și unii dintre cei pe care îi angajase.
Este interesant că șapte dintre cei 25 de antrenori cu care a lucrat Gigi au mai mult de un mandat la FCSB, ba doi dintre ei au chiar și trei! Este vorba despre Marius Lăcătuș și Massimo Pedrazzini, apoi, cu două, urmează Pițurcă, Stoichiță, Reghecampf, Olăroiu și Dică.