Fotbal intern

Bogdan Vintilă se contrazice de la o conferință la alta: „Avem foarte multe șuturi” / „Vor să intre cu mingea în poartă, nu trag”. Cifrele care demontează ultima declarație

23.02.2020 | 09:41
Bogdan Vintila se contrazice de la o conferinta la alta Avem foarte multe suturi  Vor sa intre cu mingea in poarta nu trag Cifrele care demonteaza ultima declaratie
ADVERTISEMENT

FCSB are un început de an mult sub așteptări, cu doar cinci puncte câștigate după meciurile cu CFR Cluj, Voluntari, Clinceni, Dinamo și Chindia, iar Bogdan Vintilă are dificultăți în a găsi elementele din joc care au dus la acest parcurs. Dacă la conferința de presă susținută înaintea partidei cu Târgoviște antrenorul susținea că eficiența din fața porții este marea problemă a „roș-albaștrilor”, după meci discursul s-a schimbat complet.

FCSB, în cădere liberă

La reluare campionatului, având în vedere programul aglomerat al CFR-ului și forma arătată de FCSB în ultimele partide din 2019, „roș-albaștrii” păreau că au o șansă mare de a se apropia de lider, ba chiar, cu victorie în meciul direct, să intre pe primul loc în play-off.

ADVERTISEMENT

Calculele hârtiei nu s-au concretizat și pe teren, FCSB a pierdut cu CFR și Dinamo, a remizat cu cele două nou promovate, Clinceni și Chindia, și a câștigat un singur meci oficial în 2020, restanța cu Voluntari.

Înainte de partida cu Chindia, Bogdan Vintilă punea rezultatele modeste pe seama lipsei de eficiență a atacanților. Declarația era făcută chiar de lângă Adi Petre, fotbalist adus pentru a rezolva problema golului.

ADVERTISEMENT

Am avut rezultate bune, dar acum nu avem eficienţă. Cu Clinceni am avut 18 şuturi la poartă şi cu Dinamo am avut vreo 8. Am pierdut doar când jucam în 10, cu CFR și cu Dinamo”, susținea Vintilă.

La mai puțin de 48 de ore, după remiza cu Chindia Târgoviște. declarația antrenorului de la FCSB s-a schimbat complet, marea problemă colorată în roșu și albastru fiind lipsa șuturilor spre poartă, nu eficiența lor.

ADVERTISEMENT

Nu reuşim să şutăm mai mult la poartă. Ducem mingea în careul advers, dar ei parcă vor să intre cu mingea în poartă. Sunt supărat că nu am mai dat gol, uitaţi ce s-a întâmplat pe final, s-a ales praful de munca echipei”, a spus Vintilă după 1-1 cu Chindia.

Nu doar Vintilă se contrazice

Pe lângă faptul că declarațiile lui Vintilă s-au schimbat complet în decurs de o zi și jumătate, nici statisticile meciurilor disputate de FCSB în 2020 nu susțin spusele antrenorului.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului cu Chindia, când problema era lipsa eficienței, FCSB înregistrase două șuturi spre poartă în meciul cu CFR, 10 cu Voluntari, 12 cu Clinceni și cinci cu Dinamo, în timp ce în partida de sâmbătă seară de pe Arena Națională, când „jucătorii au vrut să intre cu mingea în poartă”, s-au trimis opt șuturi.

În cele cinci partide jucate de FCSB în noul an, echipa a înregistrat o medie de 7.4 șuturi pe meci, cu doar un șut mai puțin, în medie, față de Universitatea Craiova, formație care a bătut tot în primele trei etape ale sezonului de primăvară, în care a și marcat de 10 ori.

FCSB, șuturi trimise spre porțile adverse:

  • Versus CFR – 2 (scor final 0-1)
  • Versus Voluntari – 10 (scor final 2-1)
  • Versus Clinceni – 12 (scor final 0-0)
  • Versus Dinamo – 5 (scor final 0-1)
  • Versus Chindia – 8 (scor final 1-1)
  • 37 de șuturi în 5 meciuri, medie de 7.4 șuturi/meci

CFR Cluj, șuturi trimise spre porțile adverse:

  • Versus FCSB – 11 (scor final 1-0)
  • Versus Gaz Metan – 13 (0-0)
  • Versus Viitorul – 5 (0-0)
  • 29 de șuturi în trei meciuri, medie de 9.6 șuturi/meci

Universitatea Craiova, șuturi trimise spre porțile adverse:

  • Versus Gaz Metan – 11 (scor final 3-1)
  • Versus Viitorul – 6 (scor final 2-1)
  • Versus Poli Iași – 9 (scor final 5-2)
  • 26 de șuturi în 3 meciuri, 8.6 șuturi/meci
ADVERTISEMENT