Fotbal intern

Bogdan Vintilă și staff-ul său, neafectați de criza actuală. Gigi Becali nu le-a tăiat din salarii. Exclusiv

03.04.2020 | 21:11
Bogdan Vintila si stafful sau neafectati de criza actuala Gigi Becali nu lea taiat din salarii Exclusiv
Bogdan Vintilă și staff-ul său de la FCSB au scăpat de tăierea salariilor. © FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Sunt și vești bune la FCSB în ceea ce privește salariile. Deși Gigi Becali a ordonat să fie înjumătățite contractele jucătorilor, iar aproape toți fotbaliștii au acceptat sau au fost nevoiți să accepte, nu la fel este situația altor angajați.

FANATIK a aflat că antrenorul principal Bogdan Vintilă și staff-ul acestuia nu au fost afectați financiar de deciziile de ultimă oră ale patronului. Ei rulează în continuare pe salariile dinaintea începerii crizei provocate de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Bogdan Vintilă și staff-ul său rămân cu salariile intacte. Gigi Becali a decis să nu umble la contractele lor în perioada de criză

Gigi Becali a fost primul patron din Liga 1 care a trecut la măsuri financiare la foarte puțin timp după suspendarea campionatului și declararea ulterioară a stării de urgență în țara noastră.

Patronul celor de la FCSB și-a făcut calculele proprii, și-a dat seama că plătește salarii de zeci de mii de euro „perlelor” sale și a trecut la treabă. „Dacă nu muncești, nu produci bani”a sunat concluzia la ceea ce a urmat.

ADVERTISEMENT

Inițial, latifundiarul a luat în calcul să înjumătățească salariile lui Florin Tănase și compania pe o perioadă de un an, dar după o discuție cu căpitanul echipei au ajuns la un numitor comun: 6 luni, cu amendamentul că își pot recupera ulterior acești bani dacă ajung în cupele europene.

Nu la fel s-au petrecut lucrurile în ceea ce privește situația antrenorului principal Bogdan Vintilă, 48 de ani, și a staff-ului său. Gigi Becali a decis să nu umble la contractele acestora în perioada de criză. „Ce să le mai iau lor? Nu câștigă foarte mult”a explicat Becali.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a avut discuții cu Bogdan Vintilă în această perioadă, dar nimic despre fotbal și FCSB!

Bogdan Vintilă este unul dintre oamenii pe care Gigi Becali i-a lăudat necondiționat. Este credincios ca și Gigi, iar cei doi au găsit o cale de a se înțelege foarte bine. Și nu doar când e vorba de fotbal.

În zilele de când s-a instituit starea de urgență și toată lumea stă acasă, Becali și Vintilă au mai avut discuții telefonice. A confirmat-o chiar patronul, care a și recunoscut că nu au vorbit nimic despre fotbal sau FCSB.

ADVERTISEMENT

Da, am vorbit cu Vintilă, era normal să vorbim. Dar nu am discutat nimic despre fotbal, nu poate să-ți stea capul la fotbal când vezi ce se întâmplă în jurul tău”spune patronul FCSB.

Bogdan Vintilă are salariu de „retrogradare” în Liga 1. E la același nivel cu Ilie Poenaru de la Clinceni și cu Adrian Mihalcea de la Dinamo

Gigi Becali le transmitea apropiaților că nu a umblat la salariile celor din staff-ul tehnic, pentru că aceștia oricum nu câștigă foarte mult. Asta comparativ cu jucătorii.

Bogdan Vintilă are un salariu lunar de 5.000 de euro, cu angajament pe hârtie până în iunie 2020. Pentru un om normal leafa este foarte bună, pentru antrenorul unei echipe care se bate la titlu situația este mult schimbată.

Ca să facem o comparație, să spunem că Dan Petrescu, antrenorul liderului și campioanei en-titre CFR Cluj câștigă doar din salariu de 5 ori mai mult decât Bogdan Vintilă. Are 25.000 de euro lunar.

Iar dacă punem lupa pe toate băncile tehnice din Liga 1, salariul lui Vintilă este de „retrogradare”. La același nivel cu tehnicianul celor de la FCSB sunt doar Ilie Poenaru de la Academica Clinceni și new-entry-ul Adrian Mihalcea, care a semnat cu Dinamo acum o lună, dar nu a apucat să debuteze pentru că s-a suspendat fotbalul!

Staff-ul lui Bogdan Vintilă este format din foști jucători importanți din Liga 1

Bogdan Vintilă a fost un portar cu CV important în fotbalul românesc. Și staff-ul său de la FCSB este format din foști jucători foarte importanți la nivelul primei noastre divizii.

Vintilă îl are secund pe Marian Abăluță, antrenor cu portarii este Marius Popa, iar analist video Ovidiu Petre. L-am putea trece tot în staff-ul lui Vintilă și pe Mihai Pintilii, cel care tocmai s-a retras în această iarnă, dar, scriptic, este delegatul echipei.

Staff-ul este completat de doi preparatori fizici foarte buni, Marius Dima și Horea Codorean, doctorul Arămitu, plus maseurii și fizioterapeuții. Este un staff format din 14 oameni. În limbaj fotbalistic, primul 11 cu tot cu cele 3 schimbări!

  • 6 echipe a antrenat Bogdan Vintilă în calitate de antrenor principal: Chiajna, Viitorul, România U17, FC Voluntari, Metaloglobus și FCSB. A mai fost secundul lui Hagi la Galatasaray și al lui Cătălin Anghel la Viitorul
  • 44 de puncte a realizat Vintilă cu FCSB în campionat, 40 în sezonul regulat și 4 în play-off. A semnat cu FCSB pe 23 august 2019
ADVERTISEMENT
Tags: