Boicot general la Mondial! Şase ţări sunt gata să refuze participarea la turneul final din Rusia

Adrian Barna   
in Fotbal international
27/03/2018, 15:46
Boicot general la Mondial! Şase ţări sunt gata să refuze participarea la turneul final din Rusia GALERIE FOTO

Polonia, Islanda, Danemarca, Suedia, Australia şi Japonia sunt ţările care iau în calcul să nu participe la Cupa Mondială din Rusia, ca reacţie la otrăvirea în Anglia a spionuluiSerghei Skripal şi a fiicei sale. Deja mai multe ţări au expulzat diplomaţi ruşi în semn de susţinere a Marii Britanii şi au anunţat că vor boicota diplomatic competiţia care debutează în mai puţin de trei luni. 

Cele şase ţări fac astfel front comun şi sunt dispuse să întoarcă spatele la invitaţia de a fi parte la una dintre cele mai prestigioase competiţii fotbalistice. Anunţul vine la o săptămână după ce premierul britanic Theresa May a declarat că Prinţul William, împreună cu toţi miniştrii din guvern, nu vor merge la evenimentul din Rusia.

Sepp Blatter nu este de acord cu boicotarea Cupei Mondiale

Preşedintele polonez Andrzej Duda a fost primul lider al lumii care şi-a arătat solidaritatea faţă de Marea Britanie, refuzând să meargă la ceremonia de deschidere care va avea loc la Moscova, pe 14 iunie. Fostul preşedinte FIFA Sepp Blatter nu a primit deloc cu bucurie vestea că turneul ar putea fi compromis. “Fotbalul are aproape 2 miliarde de fani. Cupa Mondială din Rusia: Cel mai important eveniment din lume”, a scris Blatter pe Twitter.

Închide ×