Fotbal international

Boicot pregătit de fanii Borussiei! Motivul pentru care nu vin la stadion

Borussia Dortmund a avut un sezon slab în Bundesliga, chiar dacă formaţia ocupă locul 3 în Bundesliga. Fanii echipei au anunţat un protest masiv unul dintre meciurile din prima ligă din Germania.
12.01.2018 | 21:32
Boicot pregatit de fanii Borussiei Motivul pentru care nu vin la stadion

Liga Profesionistă de Fotbal din Germania a anunţat că în returul din Bundesliga se vor disputa cinci meciuri lunea. Decizia este o premieră în istoria primei ligi din Germania, motivul fiind acela că echipele angrenate în cupele europene vor avea mai mult timp de odihnă la dispoziţie. 

Fanii celor de la Borussia Dortmund contestă decizia oficialilor fotbalului german. Aceştia au anunţat că vor boicota meciul cu Augsburg, partidă programată să se dispute luni, 26 februarie. 

Fanii lui Eintracht Frankfurt solidari cu cei de la Borussia Dortmund

Cu inimă grea, dar cu convingere, am decis să nu asistăm la meciul împotriva lui Augsburg. Această decizie nu a fost luată împotriva echipei, însa noi nu putem şi nici nu vrem să acceptăm meciuri din Bundesliga în zilele de luni. Pentru Bundesliga, care este atât de mândră de tribunele sale populate şi de stadioanele sale cu casa închisă, meciurile de luni sunt o promisiune de faliment. Organizarea acestor meciuri în momente în care nimeni nu are timp să meargă la stadion face dovada unei monstruoase indiferenţe faţă de importanţa socială a fotbalului şi faţă de suporterii care fac din acest sport ceea ce este”, a fost comunicatul publicat de Tribuna Sud a celor de la Borussia Dortmund, supranumită “Zidul Galben”.

Eintracht Frankfurt – Leipzig este primul meci care se va juca într-o zi de luni, pe 19 noiembrie. Nu doar fanii celor de la Borussia Dortmund critică decizia oficialilor de a programa meciuri şi lunea. Suporterii celor de la Eintracht Frankfurt au anunţat la rândul lor că se gândesc să nu vină pe stadion.