Un mare campion îndeamnă la boicot! ”Îi negăm lui Putin confirmarea şi gloria”

Vicentiu Dinescu   
in Sporturi
31/03/2018, 15:02
Un mare campion îndeamnă la boicot! ”Îi negăm lui Putin confirmarea şi gloria”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Fostul campion mondial de şah, Garry Kasparov, cunoscut ca un critic al actualului regim de la Kremlin, a cerut politicienilor străini să boicoteze Cupa Mondială din Rusia, care se va disputa în această vară.

”Îi negăm lui Putin confirmarea şi gloria pe care şi-o doreşte, prin neparticiparea reprezentanţilor guvernelor la Mondial. Este o modalitate de a-i arăta lui Putin că lumea este atentă şi că viitoarele atacuri ruseşti vor fi tolerate doar pe terenul de joc”, a declarat Kasparov pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Şase ţări vor să boicoteze Cupa Mondială

Fostul şahist a criticat-o şi pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru că l-a felicitat pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru victoria sa din alegeri, pe care Kasparov le consideră o ”farsă”. ”Dar să conversezi cu Putin pe stadionul din Moscova poate fi şi mai rău”, a adăugat Kasparov.

Polonia, Islanda, Danemarca, Suedia, Australia şi Japonia fac front comun şi sunt dispuse să întoarcă spatele la invitaţia de a fi parte la una dintre cele mai prestigioase competiţii fotbalistice. Anunţul vine la o săptămână după ce premierul britanic Theresa May a declarat că Prinţul William, împreună cu toţi miniştrii din guvern, nu vor merge la evenimentul din Rusia, considerând că regimul lui Putin este vinovat de otrăvirea agentului Serghei Skripal.

Închide ×