Fotbal intern

VIDEO. Golubovici, de la ei ai învăţat? Handbaliştii din fotbal

Bojan Golubovic nu este singurul fotbalist care a comis un henţ ciudat. Atacantul bosniac a atins, în mod ciudat, mingea cu mâna în minutul 27 al meciului Gaz Metan - Dinamo 0-3 din etapa a 17-a...
05.11.2017 | 13:49
VIDEO Golubovici de la ei ai invatat Handbalistii din fotbal

Bojan Golubovic nu este singurul fotbalist care a comis un henţ ciudat. Atacantul bosniac a atins, în mod ciudat, mingea cu mâna în minutul 27 al meciului Gaz Metan – Dinamo 0-3 din etapa a 17-a din Liga 1 Betano. Faza a fost intens comentată şi născut discuţii aprinse. Fotbalistul de 34 de ani al medieşenilor nu este singurul jucător care a comis un henţ ciudat de-a lungul timpului. Bojan Golubovic intră pe o listă unde se mai află, printre alţii, Cristiano Ronaldo sau Jerome Boateng, dar şi jucători din Liga 1 Betano. VEZI IMAGINI SUS ÎN GALERIA FOTO.

Bojan Golubovic a putut să vadă o greşeală asemănătoare cu a lui pe vremea când juca la Iaşi. În minutul 82 al meciului FC Botoşani – CSMS Iaşi 1-0 din turul sezonului 2015-16, Ionuţ Voicu a lovit cu mâna mingea pe care o putea respinge cu uşurinţă cu capul. Adrian Cojocaru, arbitrul partidei, a dictat penalty, în timp ce fundaşul ieşenilor îşi făcea cruce când şi-a dat seama. Şi mie mi-e greu să îmi explic. Am sărit la cap, m-a prins mingea în aer, am vrut să dau cu capul şi m-am trezit cu mingea în mână”, declara Ionuţ Voicu după meci. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Hadnagy, henţ ca Bojan Golubovic

În acelaşi sezon, Mihai Costea a comis-o la rândul lui în meciul Astra Giurgiu – FC Voluntari 1-1. După un corner executat de giurgiuveni, atacantul ilfovenilor a făcut un henţ care l-a lăsat pe Gigi Mulţescu cu gura căscată. N-am înţeles ce-a vrut să facă!, a declarat antrenorul Astrei la finalul meciului. Mihai Costea a încercat să se scuze şi să dea vina pe faptul că Daniel Niculae l-a faultat în atac. Daniel Niculae m-a dezechilibrat în săritură şi mingea m-a lovit în mână”.

În returul sezonului 2011-12, la CFR Cluj – FC Braşov 1-0, Attila Hadnagy a fost protagonistul unei faze asemănătoare în careul clujenilor. Adrian Porumboiu, finanţatorul lui FC Vaslui, echipă care s-a luptat la titlu cu formaţia din Gruia, a comentat ironic faza. E cel mai clar penalty pe care l-am văzut în viaţa mea. Nu există absolut niciun dubiu, e penalty-ul perfect! Totuşi, nu pot să spun că este blat!”.

Cristiano Ronaldo, “idolul” lui Golubovic

Nu doar în Liga 1 s-au întâmplat astfel de faze ciudate. Cristiano Ronaldo a fost eliminat în meciul Manchester City – Manchester United 0-1, din sezonul 2008-09. Portughezul a respins mingea cu mâinile la o lovitură de la colţ a “cetăţenilor”. Imediat, Howard Webb i-a acordat al doilea cartonaş galben, chiar dacă Ronaldo i-a explicat că a fost jenat.

La meciul Germania – Italia 1-1 de la EURO 2016, Jerome Boateng a comis un henţ evident într-un duel în careu cu Giorgio Chiellini. Faza a devenit virală printre internauţi, neamţul ajungând subiect de “meme” pe diverse site-uri.

În decembrie 2015, Jordan McGhee, de la Hearts, a fost în centrul unei controverse asemănătoare cu cea din meciul de la Mediaş. Fundaşul a încercat să respingă o minge în careu, dar a folosit mâna, cu toate că putea să lase balonul să treacă, nefiind presat de niciun adversar.

Cazuri mai ciudate în fotbalul feminin

Alte două exemple vin de la Campionatele Mondiale de fotbal feminin. Australia o învingea pe Guineea Ecuatorială, scor 3-2, la ediţia din 2011. Meciul va rămîne în istorie ca fiind disputa în care arbitrul nu a acordat un penalty mai mult decît evident, după ce una dintre jucătoarele din Guineea Ecuatorială a ţinut mingea în mână pentru cîteva secunde.

La ediţia din 2010 a Campionatului Mondial U20 de fotbal feminin, Germania a învins-o pe Coreea de Sud, scor 5-1. Meciul a rămas în istorie după ce Jeong Yeonga  a prins balonul în braţe, chiar în careu, după ce mingea a ricoşat din bara transversală. Arbitrul a acordat, după câteva momente de uluială, penalty-ul din care nemţoaicele au marcat ultimul gol al meciului.