Life

Bolile grave de care riști să te îmbolnăvești dacă nu schimbi la timp lenjeria de pat. Puțini știu la ce riscuri se expun

Ce se întâmplă dacă nu schimbi la timp lenjeria de pat? Deși pare ceva banal, te poți alege cu boli serioase atunci când aștepți prea mult.
24.06.2024 | 15:03
Bolile grave de care risti sa te imbolnavesti daca nu schimbi la timp lenjeria de pat Putini stiu la ce riscuri se expun
Ce se întâmplă dacă nu schimbi la timp lenjeria de pat. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată că lenjeria de pat te poate îmbolnăvi? Mai exact, dacă nu o schimbi la timp, te-ai putea alege cu afecțiuni grave. Studiile cercetătorilor arată la ce pericole se expun oamenii fără să știe.

Trei boli cu care te poți alege dacă nu schimbi la timp lenjeria de pat

Lenjeria de pat poate fi cauza unor boli grave. Studiile arată că saltelele se transformă cu ușurință în focare de patogeni și ne pun în pericol sănătatea. Astfel, locul în care mergi să te odihnești, este cel din care te poți alege cu afecțiuni precum astmul, pneumonia și apendicita.

ADVERTISEMENT

Deși mulți nu dau importanță acestor aspecte, specialiștii de la Bed Kingdom au dezvăluit că, în timpul somnului, corpul uman elimină fluide, uleiuri, precum și celule moarte, ceea ce atrage acarienii.

Aceștia excretă materie fecală ce conduce la alergii, rinită și exacerbări ale eczemelor. Din această cauză, lenjeria de pat trebuie schimbată și spălată cât mai des cu putință, chiar zilnic pentru cei deja bolnavi.

ADVERTISEMENT

„Se recomandă schimbarea lenjeriilor zilnic pentru persoanele bolnave. Simptomele pot include tuse, strănut, erupţii cutanate, ochi iritaţi şi nas înfundat. Acarienii sunt şi un factor foarte comun de declanşare a astmului la cei afectaţi. Prin urmare, este benefic pentru confortul şi sănătatea dumneavoastră să spălaţi lenjeriile mai des”, a explicat Bed Kingdom, conform express.co. 

Dermatologul Alok Via de la Cleveland Clinic a dezvăluit că organismele bacteriene din corpul nostru sunt mai multe chiar și decât propriile celule. „Când lăsaţi celulele moarte de piele să se acumuleze în lenjeriile dumneavoastră, bacteriile pot prospera. Dacă acestea ajung din nou pe pielea dumneavoastră, pot duce la foliculită”, a mărturisit specialistul.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai periculoase bacterii se ascunde în lenjeria de pat

Lenjeria murdară poate duce, de asemenea, la infecții. Stafilococul auriu, una dintre cele mai periculoase bacterii, își poate face casă într-un asemenea mediu. În plus, te poți îmbolnăvi de pneumonie sau de apendicită- care poate fi fatală, în caz de ruptură.

Infecția se poate răspândi în tot abdomenul, așa apărând peritonita. Această stare pune oricui viața în pericol și necesită o intervenție chirurgicală rapidă pentru ca apendicele să fie îndepărtat, iar cavitatea abdominală curățată.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, acestea sunt lucruri de luat în calcul data viitoare când vei considera că lenjeria de pat mai poate aștepta o zi sau două până să fie schimbată, cu toate că nu este cea mai plăcută activitate.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”