Life

Bolile pe care le poți lua de la ștrand sau piscină. Simptomele la care trebuie să fii atent

Afecțiunile pe care le poți căpăta după o vizită la ștrand sau la piscină. Semnele pe care nu trebuie să le ignori nicio secundă.
19.06.2024 | 18:40
Bolile pe care le poti lua de la strand sau piscina Simptomele la care trebuie sa fii atent
Afecțiunile pe care le poți căpăta după o vizită la ștrand sau la piscină. Semnele pe care nu trebuie să le ignori nicio secundă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Bolile pe care le poți lua de la ștrand sau piscină. Simptomele la care trebuie să fii atent. Doctorii trag un semnal de alarmă în această privință, mai ales că temperaturile ridicate îi fac pe oameni să caute umbră și răcoare.

Afecțiunile pe care le poți căpăta după o vizită la ștrand sau la piscină. Semnele pe care nu trebuie să le ignori nicio secundă

Afecțiunile pe care le poți căpăta după o vizită la ștrand sau la piscină. Semnele pe care nu trebuie să le ignori nicio secundă. Terapeutul Mihai Apostol spune că ciuperca piciorului este cea mai întâlnită boală în sezonul cald.

ADVERTISEMENT

Printre simptomele pe care le au pacienții se numără mâncărimile și fisurile de la nivelul degetelor. Ciupercile și infecțiile bacteriene sunt microorganisme care reprezintă cel mai răspândit tip de boală contagioasă întâlnită în jurul piscinelor.

Această ciupercă se poate lua prin sporii fungici care înfloresc în umiditate și care rămân prinși în zona pielii. În felul acesta găsesc un mediu cald și umed pentru a înflori. O altă afecțiune care se ia de la ștrand sau de la piscină este otita.

ADVERTISEMENT

Cum se tratează, de fapt, otita de piscină

„Otita de piscină apare atunci când apa stagnează la nivelul pavilionului urechii și se infectează. Dacă ați luat așa ceva în vacanță, mergeți la primul plafar și cumpărați câteva remedii naturale care vă pot fi de un real ajutor.

Se pot folosi local, două picături de soluție caldă ce conține extract de lumânărică, ulei de busuioc, mușețel, cimbru, în fiecare ureche, de două-trei ori/zi. Puneți apoi o bucățică mică de vată în ureche și stați liniștiți în jur de zece minute.

ADVERTISEMENT

Dar dacă după o zi constatați că nu se simte nici o ameliorare, mergeți imediat la medic. O otită netratată la timp poate duce chiar la surditate”, a declarat Mihai Apostol pentru retetesivedete.ro.

Specialistul mai adaugă că o altă problemă care poate apărea după o vizită la ștrand sau la piscină este conjunctivita. Clorul se poate amesteca cu alte elemente care există în apă și poate provoca probleme oculare.

ADVERTISEMENT

Substanțele chimice, bacteriile și virușii din apă pot irita și infecta ochii, atât în cazul celor mici, cât și a adulților. Mai mult decât atât, apa de piscină este amestecată cu transpirație, uneori urină și materii fecale, lucru care afectează sănătatea umană.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink