News

A fost la un pas de MOARTE, acum JOACĂ din nou fotbal: “E viaţa mea”

Deşi în urmă cu aproximativ 4 luni a fost la un pas de moarte, Dănuţ Lupu joacă la AS Singureni, în Liga 4 din Giurgiu. Dănuţ Lupu s-a aflat la finele lunii ianuarie într-o mare cumpănă a...
14.05.2016 | 15:59
A fost la un pas de MOARTE acum JOACA din nou fotbal E viata mea
ADVERTISEMENT

Deşi în urmă cu aproximativ 4 luni a fost la un pas de moarte, Dănuţ Lupu joacă la AS Singureni, în Liga 4 din Giurgiu. Dănuţ Lupu s-a aflat la finele lunii ianuarie într-o mare cumpănă a vieţii. A fost internat în stare foarte gravă în spital, s-a vorbit chiar de comă, n-a fost cazul, dar nici departe nu era… A trebuit să stea multe zile la pat, aproape 3 săptămîni, ca să revină la normal, să revină la viaţă după o dublă pneumonie şi insuficienţă respiratorie. Fostul mare fotbalist s-a tratat la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, de unde a fost externat la începutul lui februarie.

„Nu mai fumez!”

„Am mai respirat cu doar opt la sută din capacitatea plămînilor. Dar, pînă la urmă, mi s-a făcut şi un bine. Nu mai fumez! În sfîrşit, am renunţat la ţigări. Păi băgam înainte cîte două pachete pe zi. Acum, gata, am terminat cu ele. Nu vreau să le mai văd. Păi cum să nu te laşi atunci cînd doctorul îţi spune că dai colţul?”, îşi amintea Lupu în exclusivitate pentru FANATIK.RO, imediat după ce a fost externat. Acum, fostul internaţional este bine. Ba chiar se află într-o formă de invidiat. Şi joacă fotbal! Da, poate părea surprinzător, dar acesta este purul adevăr. Sîngele apă nu se face. Pur şi simplu, Lupu este bolnav după fotbal. Şi nu poate renunţa la sportul care l-a făcut celebru. Şi pe care l-a slujit cu pasiune şi respect.

ADVERTISEMENT

Baraj cu CSM Dunărea Giurgiu?

În prezent, Lupu duce o viaţă sănătoasă. Joacă la AS Singureni (Liga 4 Giurgiu) şi are şanse mari să se bată pentru promovarea în eşalonul superior. Mai întîi, formaţia sa trebuie să ajungă în play-off. Însă, cu Lupu pe teren, acesta nu mai pare un obiectiv imposibil. Fostul mijlocaş al lui Dinamo sau Rapid, ca să amintim doar „iubirile” sale interne, îşi face din plin simţită prezenţa pe teren. Pase cu călcîiul, lovituri libere executate perfect, „un-doiuri” de efect cu coechipierii.

Colegii şi adversarii îl privesc cu respect. Este şi normal. Este o onoare să te afli pe teren cu cineva despre care se spune că era mai talentat ca Hagi. După 21 de etape, AS Singureni este lider în Seria Nord a Ligii 4 din judeţul Giurgiu, cu 54 de puncte, 4 mai multe faţă de ocupanta locului secund, AFC Avîntul Floreşti. În aceste condiţii, echipa lui Lupu se poate bate pentru promovare cu CSM Dunărea Giurgiu, lider în Seria Sud, la două puncte distanţă de ACS Arsenal Malu. „După doctori, nu trebuie să mai joc fotbal deloc, dar nu pot lăsa plăcerea deoparte”, a spus Lupu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Joc doar din plăcere, nu mă interesează primele”

Fostul mare fotbalist a povestit şi cum a ajuns să evolueze în Liga 4, la AS Singureni. Modul în care Lupu respectă fotbal impresionează.

„Joc acolo de anul trecut. Sînt prieten foarte bun cu primarul şi, într-o discuţie, mi-a mărturisit că vrea să promoveze. Şi, imediat, m-a întrebat dacă pot să-l ajut. Am acceptat pe loc. Cu golurile mai rar, eu sînt mai mult cu pasele. E mai greu pentru mine acum, dacă ţinem cont de problemele de sănătate pe care le-am avut, dar uşor, uşor îmi revin. Joc fotbal doar din plăcere, nici vorbă de prime sau salariu. De fapt, nici nu m-a interesat asta”, a povestit Lupu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Acelaşi Lupu care a jucat la Dinamo, Panathinaikos, Korinthos, OFI Creta, Rapid, Brescia şi Tzafririm Holon înainte să se retragă în 2001. Au trecut de atunci nu mai puţin de 15 ani…

Tags: