News

Bolnavă de cancer, mesaj zguduitor pentru ministrul Sănătății. Femeia cere să fie eutanasiată

06.04.2021 | 17:35
Bolnava de cancer mesaj zguduitor pentru ministrul Sanatatii Femeia cere sa fie eutanasiata
ADVERTISEMENT

Pacienții cu boli cronice din România continuă să își strige disperarea în fața autorităților. O femeie bolnavă de cancer îi transmite un mesaj cutremurător ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Aceasta îi cere să îi aprobe cererea de a fi eutanasiată.

Mesajul cu adevărat șocant al româncei vine în contextul în care cei care suferă de boli cronice nu mai găsesc locuri în spitale şi nu mai pot fi trataţi din cauza protocoalelor legate de pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că este bolnavă de cancer, femeia în cauză are și o serie de afecțiuni cardiace, iar recent a suferit o operație pe cord deschis.

Caz cutremurător. O femei bolnavă de cancer cere să fie eutanasiată

Situația în spitalele din România devine din ce în ce mai gravă din cauza intensificării crizei Covid-19. Asta reiese din gesturile pacienților care suferă de boli cronice și se simt marginalizați din cauza protocoalelor SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

O femeie din Constanța a trimis o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, căruia îi cere să aprobe Legea eutanasierii.

În mesajul său, unul cutremurător, femeia a vorbit despre situația bolnavilor cronici, care nu mai reușesc să își găsească un loc în spitale ca urmare a protocoalelor legate de pandemia de coronavirus și care se chinuie zi de zi.

ADVERTISEMENT

”Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta.

Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a intâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza COVID. Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă. Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie. În fiecare lună stau cu inima cât un purice.

Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital”, a afirmat Corina Alexandru, din Constanța, bolnavă de Realitatea.net.

Femeie din Constanța, apeluri și în trecut pentru aprobarea Legii eutanasierii

Pacienta din Constanța nu face în premieră o astfel de cerere către autoritățile statului. Ea a venit cu mesaje similare și în anii trecuți, femeia luptând în mod constant cu sistemul medical și cu legile din România pentru drepturile persoanelor bolnave de cancer. Prin urmare, astfel de apeluri au fost făcute și în anii 2009 și 2012.

Din funcția ei de președinte al Asociației Oncologic Rom Constanța, femeia a luptat și pentru înființarea Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

ADVERTISEMENT