Boloni, criticat dur de un fost elev: ” E atitudinea unuia care nu stă bine psihic! A făcut declaraţii laşe”

Tibi Demeter   
in Fotbal international
10/12/2017, 15:07
Boloni, criticat dur de un fost elev: ” E atitudinea unuia care nu stă bine psihic! A făcut declaraţii laşe”

Echipa tehnicianului român a câştigat cu 1-0, pe teren propriu cu Royal Mouscron, echipa lui Mircea Rednic, şi este în acest moment pe locul cinci în Jupiler League, deşi a preluat în vară o formaţie care revenit pe prima scenă fotbalistică din Belgia după o pauză de 13 ani. Boloni are însă probleme cu Ricardo Sa Pinto, fostul său elev de la Sporting şi actual antrenor la Standard Liege, după o declaraţie scandaloasă a fostului internaţional român.

Conflictul dintre Boloni şi Sa Pinto a pornit după meciul direct dintre cele două echipe, partidă încheiată la egalitate, 1-1, moment în care portughezul a criticat jocul defensiv prestat de echipa lui Boloni, cel care avea să îi răspundă câteva zile mai târziu: “Nu vreau să fac glume aici. Voi fi un pic răutăcios. Preşedintele lui Sporting mi-a zis în 2002: «Suntem campioni, dar am avut un noroc fantastic că Sá Pinto s-a accidentat în prima etapă». Nu pentru că era fotbalist rău, ci pentru că are caracter conflictual. Ştiţi care e diferenţa dintre bunul Dumnezeu şi Sá Pinto? Bunul Dumnezeu nu vrea să fie Sá Pinto

Sa Pinto i-a răspuns dur lui Boloni în presa din Portugalia

A fost o surpriză absolută. Ca jucător, m-am dedicat total, am jucat şi accidentat, întotdeauna cu intenţia de a ajuta echipa şi de a-l ajuta pe el, care era antrenor la Sporting. Am avut o relaţie bună, civilizată, iar de atunci ne-am mai întâlnit de două ori, am râs, am vorbit de familie… În fine, totul era normal. Nu înţeleg. E atitudinea unuia care nu stă bine psihic. A făcut declaraţii iresponsabile, mincinoase, laşe”, a fost replicat lui Sa Pinto.

Fostul atacant de la Sporting Lisabona a explicat situaţia din sezonul 2001-2002: “Am evoluat în prima etapă, cu Porto, şi m-am accidentat. M-am întors în runda a cincea şi, din acea clipă, am avut zece meciuri la rând ca titular, câştigând de opt ori şi remizând o dată. După aceea, m-am accidentat grav cu Halmstad, în Cupa UEFA. Eu, un tip conflictual? Dacă asta înseamnă să fii curajos, serios şi să spui lucrurilor pe nume, să lupţi pentru ceea ce crezi, pentru a-ţi apăra echipa şi clubul, atunci nu mă voi schimba niciodată”

2 sezoane şi-a petrecut Boloni pe banca lui Sporting Lisabona

Închide ×