Fotbal international

Boloni, ce victorie! Antwerp a învins liderul din Belgia și revine în cursa pentru titlu

02.04.2019 | 23:33
Boloni ce victorie Antwerp a invins liderul din Belgia si revine in cursa pentru titlu

Antwerp, echipa antrenată de românul Ladislau Boloni, a reușit un rezultat important în etapa intermediară din Belgia, impunându-se pe teren propriu cu Genk, chiar liderul la zi al clasamentului din play-off. 

Antwerp a învins liderul din Belgia și revine în cursa pentru titlu

Grație acestui succes, Antwerp a venit la șapte puncte în urma lui Genk, iar fiecare echipă mai are de disputat câte opt meciuri până la finalul sezonului. Unicul gol al partidei a fost marcat încă din minutul 4 de Refaelov. Boloni a închis apoi excelent jocul, Genk având doar două șuturi pe spațiul porții pe toată durata celor 90 de minute. VIDEO AICI

Misiunea lui Boloni se anunță însă una extrem de complicată. Între cele două echipe se mai află Club Brugge (31 puncte) și Standard Liege (30 puncte), fiecare cu un meci mai puțin disputat. De altfel, în prima rundă din play-off, Antwerp a fost învinsă în deplasare chiar de Standard Liege, echipa lui Răzvan Marin. A fost 3-1 pentru Standard, după ce Antwerp a condus până în minutul 70. Chiar Răzvan Marin a fost cel care a dat tonul revenirii gazdelor în acel meci, reușind un assist la primul gol.

Boloni, ce victorie
Boloni, ce victorie

Datorită performanțelor realizate în ultimii doi ani la Standard, Răzvan Marin a prins un transfer important în cariera sa, urmând ca din vară să evolueze pentru Ajax. Olandezii le-au plătit celor de la Standard în schimbul său nu mai puțin de 12 milioane de euro.

În următoarea etapă, Antwerp joacă pe terenul lui Anderlecht, în timp ce Standard are meci în deplasare cu Gent, ultima clasată din play-off. Cu excepția naționalei României, Boloni a antrenat doar echipe din străinătate de-a lungul carierei, cucerind trofee cu Sporting Lisabona, Standard Liege și Al Jazira. La Antwerp a sosit în 2017 și încearcă să ia titlul cu această echipă după o așteptare de 62 de ani.