Fotbal international

Alegerea care i-a schimbat viaţa lui Boloni. “M-am gândit să renunţ!”

Ladislau Boloni se luptă cu Antwerp să prindă un loc în play-off-ul din Jupiler League. Antrenorul român a reuşit deja să ducă formaţia nou-promovată până pe locul 4 în campionat.
21.01.2018 | 12:17
Alegerea care ia schimbat viata lui Boloni Mam gandit sa renunt

Antwerp joacă duminică, de la ora 15:30, împotriva celor de la Club Brugge, formaţie care ocupă primul loc în Jupiler League. Ladislau Boloni a oferit un interviu în presa din belgia în care a povestit cum a fost viaţa lui înainte de Revoluţia din 1989.

În perioada în care juca pentru ASA Târgu Mureş, Ladislau Boloni era înscris şi la Facultatea de Stomatologie, pe care a şi terminat-o înainte să se retragă. Am făcut multe sacrificii. La un moment dat, m-am gândit să renunţ la ceva, dar mi-a fost imposibil. Iubeam fotbalul prea mult, iar diploma de doctor era singura certitudine pe care o aveam în comunism. Facultatea de stomatologie dura cinci ani, însă am terminat-o în opt ani, pentru a o putea împleti cu cariera de jucător. Timp de opt ani, n-am avut o zi liberă. Dacă nu jucam, eram la clinică. Şi când colegii erau liberi şi mergeau la petreceri, eu mă duceam la meci”, a declarat Ladislau Boloni pentru Gazet van Antwerpen.

Boloni putea ajunge taximetrist

Boloni a făcut şi o dezvăluire incredibilă. Tehnicianul de 64 de ani a susţinut că nu şi-a dorit să devină antrenor atunci când s-a lăsat de fotbal. Ajuns în Franţa, fostul internaţional român a povestit că avea doar două soluţii pentru a se întreţine.

“N-am vrut niciodată cu adevărat să devin antrenor. De ce? Ca fotbalist, am fost mereu în echipa armatei. Iar acolo, un ofiţer, care nu ştia absolut nimic despre fotbal, lua toate deciziile asupra politicii sportive. Aceşti oameni hotărau dacă antrenorul este bun sau rău, şi eu nu voiam să fiu judecat de un colonel sau general care nu jucase fotbal şi care nu antrenase niciodată pe nimeni. Voiam să mă stabilesc în Franţa, aşa că aveam nevoie de un job. Diploma de stomatolog nu valora nimic acolo şi nu mai găseam energia de a mă întoarce la studii. În acele clipe, erau două variante: să fiu taximetrist sau antrenor. A fost dificil. Eu, un star acasă. Ca Michel Platini. Sau nu: am fost un Didier Deschamps al României. Numai că Deschamps a putut porni cariera de antrenor la un club important, Monaco. Eu am luat-o din divizia secundă, de la Nancy, a mai precizat Loţi Boloni.