34 DE ANI DE LA CRAIOVA-BENFICA. "Performanţa Craiovei a fost peste câştigarea Cupei Campionilor!"

Ladislau Boloni are tot timpul declaraţii rupte un pic de tiparul clasic al fotbalului românesc. Ultima dintre ele este însă cel puţin interesantă, şi are legătură cu Craiova Maxima. Şi este poate cea mai mare laudă la adresa echipei oltenilor. Practic, fostul mijlocaş al Stelei spune că performanţele din anul 1983, victoria Naţionalei cu Italia cu echipă majoritar oltenească şi calificarea Craiovei în semifinalele UEFA, au fost peste câştigarea CCE de către roş-albaştri în 1986!

"Clar, Craiova era o echipa imensă! În mod normal, în meciul cu Italia nu ar fi apărut în primul “11” nici dinamoviştii Moraru şi Augustin! Alţi doi jucatori de la Universitatea erau titulari, dar Lung era accidentat, iar Ţicleanu era suspendat, după cartonaşul roşu primit la Florenţa. Vă imaginaţi că România avea şapte titulari de la Ştiinţa? Dar era pe bune! Singurul jucător din Bucureşti era Iorgulescu, de la Sportul. Trebuie să înţelegem realitatea acelor vremuri: Craiova era în semifinalele Cupei UEFA", a spus Boloni pentru Eusunt12.ro.

Boloni a explicat şi de ce performanţa Craiovei este incomparabilă cu tot ce s-a întâmplat apoi în fotbalul românesc.

"Universitatea făcuse ceva ce nu mai văzuse România! Ştiţi ceva? Eu am câştigat Cupa Campionilor Europeni, dar sunt convins că cele mai mari performanţe pentru fotbalul din România au avut loc in 1983, peste ce a reuşit Steaua ’86! Mă refer la combinaţia club – naţională. Acum 34 de ani, România avea o echipă la un pas de o finală continentală, iar naţionala bătea campioana mondială! Iar Italia avea şapte titulari de la Juventus! Fabulos!", a declarat Boloni.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi
viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933