Stiri sportive

Bomba anului: Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu, la Beșiktaș Istanbul! Ce posturi vor avea și ce salarii vor primi! EXCLUSIV

13.03.2019 | 11:52
Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu, la Beșiktaș Istanbul! Ce salarii ar urma să primească fiecare dintre cei doi
ADVERTISEMENT

E aproape de un titlu istoric cu PAOK Salonic, dar viitorul său pare departe de echipa din Grecia. Tatăl său, plecat de la naționala Turciei, ar urma să îl însoțească la noua sa destinație. FANATIK a aflat bomba anului: Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu, Beșiktaș Istanbul! Cei doi urmează să preia ocupanta locului trei din acest moment în Superlig cu obiectiv clar: câștigarea titlului și detronarea celor de la Bașakșehir.

Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu, la Beșiktaș Istanbul! Posturi diferite, salarii identice

Visul familiei Lucescu e aproape de a se împlini în această vară. Răzvan și Mircea Lucescu ar putea lucra, în sfârșit, împreună, la un club de fotbal. Sursele FANATIK susțin că Luceștii sunt aproape să preia formația Beșiktaș Istanbul. Din informațiile noastre, negocierile între părți sunt foarte avansate, iar președintele Fikret Orman ar fi discutat personal cu ei!

ADVERTISEMENT

Lui Mircea Lucescu, plecat de la naționala Turciei, i s-a propus rolul de director tehnic, iar fiului său, Răzvan, postul de antrenor principal. Practic, cei doi vor răspunde de tot ce înseamnă lot și transferuri la club, aceasta fiind dorința lor. Ei urmează să primească salarii identice, câte două milioane de euro pe sezon, iar contractul ar urma să se întindă pe doi ani.

Răzvan Lucescu și Mircea Lucescu
Răzvan Lucescu și Mircea Lucescu ar putea lucra împreună la Istanbul

Lucescu senior se întoarce și face rocada cu Senol Guneș

Mircea Lucescu a mai antrenat la Beșiktaș în perioada 2002-2004, când a și reușit să câștige titlul. Se întâmpla chiar în anul în care Beșiktaș sărbătorea centenarul, iar Lucescu senior a triumfat în campionat cu 85 de puncte și doar o singură înfrângere, un adevărat record în Superlig. După experiența mai puțin reușită de la selecționata Turciei, el a declarat că își dorește o nouă experiență la nivel de club.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Răzvan Lucescu simte că este momentul ideal pentru un nou pas în cariera sa. Este greu de crezut că mai poate obține ceva la PAOK Salonic, după ce va aduce titlul la o distanță de 34 de ani! Venit în 2014 de la Xanthi, el a transformat formația lui Ivan Savvidis în cea mai puternică echipă a Greciei. A fost o luptă continuă, grea, în urma căreia și-a atras numeroși dușmani, în special în Atena. Oferta de la Beșiktaș, acolo unde ar lucra și cu tatăl său, ar reprezinta varianta perfectă pentru tehnicianul de 50 de ani.

Mircea Lucescu Fikret Orman
Mircea Lucescu a câștigat un titlu cu Beșiktaș, iar președintele Fikret Orman îl apreciază enorm

Miliardarul Savvidis nu renunță și vrea să îl convingă pe Răzvan cu… Mircea!

Tratativele dintre familia Lucescu și cei de la Beșiktaș sunt cât se poate de serioase, dar există un om care crede că poate bloca despărțirea lui Răzvan de PAOK. Acesta este nimeni altul decât patronul Ivan Savvidis. Miliardarul grec de origine rusă, care are o avere impresionantă și este un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a găsit soluția pentru a-l păstra pe antrenorul român.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor apărute la începutul acestui an, Savvidis i-ar fi propus și el lui Mircea Lucescu postul de director tehnic al formației din Salonic! Evident, salariul ar fi tot unul pe măsură, iar afaceristul a promis și investiții importante pentru ca echipa să facă pasul următor al performanței, la nivelul competițiilor europene.

Savvidis, care a cumpărat portul din Salonic pentru 500 de milioane de euro, mai are un as în mânecă: directorul sportiv Lubos Michel! Slovacul a lucrat cu Mircea Lucescu la Șahtior și, acum, cu Răzvan Lucescu la PAOK. Fostul arbitru insistă pentru aducerea fostului selecționer al Turciei, considerând omul ideal pentru dezvoltarea ambițiosului proiect din Salonic.

ADVERTISEMENT
Ivan Savvidis și Mircea Lucescu
Miliardarul Ivan Savvidis l-a cunoscut personal pe Mircea Lucescu și a rămas impresionat de cultura sa fotbalistică. Patronul lui PAOK vrea să îl aducă director tehnic la formația din Salonic

De ce nu recunoaște oficial negocierile cu Beșiktaș

Interesul celor din Istanbul pentru Răzvan Lucescu a apărut în Turcia încă de la începutul acestui an. Informațiile FANATIK dezvăluie cifrele ofertei lui Beșiktaș pentru antrenorul lui PAOK și pentru tatăl său, în ceea ce ar fi lovitura anului pentru fotbalul românesc. În toată această vâltoare, Răzvan Lucescu încearcă pe cât posibil să nu distragă atenția fotbaliștilor de la PAOK.

Din acest motiv tehnicianul a și oferit o declarație legată de viitorul său. “Am mare respect pentru patronul care m-a adus aici, el a realizat acest grup. Prima persoană cu care voi discuta despre viitorul meu va fi Ivan Savvidis. Dacă decidem împreună că e momentul să plec, atunci trebuie să vorbesc cu soția mea, care s-a sacrificat prea mult pentru mine. Cred că sunt foarte clar”, a spus Lucescu jr. A fost o modalitate diplomată a acestuia de a amâna un anunț despre un destin ce pare destul de clar: despărțirea de PAOK pentru preluarea lui Beșiktaș.

Răzvan Lucescu Ivan Savvidis
Răzvan Lucescu are un respect deosebit pentru Ivan Savvidis, patronul lui PAOK și omul care a a avut încredere în el într-o perioadă grea pentru echipa din Salonic

Modelul de antrenor este tatăl meu pentru că am trăit lângă el, l-am văzut cum a fost, mi-a transmis, conștient sau inconștient, filozofia lui de muncă, de viață, de viață profesională” – Răzvan Lucescu, într-un interviu premium pentru FANATIK cu ocazia împlinirii a 50 de ani

2 milioane de euro pe sezon ar urma să câștige atât Răzvan Lucescu, cât și Mircea Lucescu la Beșiktaș Istanbul 

ADVERTISEMENT