Pariuri sportive

BOMBĂ. Barca îşi schimbă preşedintele! “Vor fi alegeri”

Preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a organizat miercuri, 7 ianuarie, o conferinţă de presă extraordinară, în care a vorbit despre problemele de la clubul catalan, cît şi despre...
07.01.2015 | 18:08
BOMBA Barca isi schimba presedintele Vor fi alegeri
ADVERTISEMENT

Preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a organizat miercuri, 7 ianuarie, o conferinţă de presă extraordinară, în care a vorbit despre problemele de la clubul catalan, cît şi despre situaţia preşedintelui clubului. 

Bartomeu a început discuţia despre noul preşedinte, cel care îl va înlocui începînd din vară: “Vom face alegeri în vară pentru postul de preşedinte al clubului. Trebuie să continuă să ne luptăm pentru titluri, să facem performanţă, iar pentru asta e nevoie de stabilitate. Ne vom prezenta la alegeri pentru că noi credem că am făcut lucrurile aşa cum trebuie. Zubizarretta trebuia să facă o remodelare a lotului, dar în ultimele săptămîni lucrurile s-au schimbat, mulţi şi-au pierdut încrederea, şi atunci a trebuit să facem această schimbare. Declaraţiile pe care le-a făcut nu reprezintă motivul pentru care a fost demis, dar au contribuit şi ele puţin”, a declarat preşedintele Barcelonei, Bartomeu.

ADVERTISEMENT

“Zubizaretta a lucrat cu Luis Enrique şi l-a ajutat foarte mult. Nu se poate spune că a fost un conflict între ei. Vom alege în următoarele zile un nou director”, a continuat Bartomeu.

despre Leo Messi: “Messi are contract cu FC Barcelona pînă în 2018. Este fericit aici, iar noi sîntem liniştiţi din acest punct de vedere. Cînd îl văd în teren îmi dau seama că este fericit. Are o mare ambiţie, iar asta este valabil şi pentru colegii săi”

ADVERTISEMENT

despre tensiunile dintre Messi şi Luis Enrique: “Nu este treaba noastră să intervenim în relaţia dintre antrenor şi un jucător. Dar din ce ştim noi, lucrurile funcţionează foarte bine. Vestiarul este un loc sfînt. Nu pot să vin eu să vorbesc despre ceea ce se petrece acolo”

despre zvonurile privind demiterea lui Luis Enrique: “Antrenorul nu este în pericol. Luis Enrique are un obiectiv foarte clar. Ca echipa să joace şi să obţină rezultate bune. Este foarte motivat, are un mare proiect în faţa sa”

ADVERTISEMENT

despre situaţia clubului: “Se vorbeşte prea mult despre tensiuni la echipă. Este disproporţionat faţă de realitate, iar asta afectează echipa. Tocmai din acest motiv am decis să anunţăm alegerile. Aşa se vor linişti apele şi echipa se va putea concentra pe următoarele obiective”

despre Carles Puyol: “Se va întoarce într-o bună zi la Barcelona. Ştiam de cîteva săptămîni despre decizia pe care Carles Puyol a luat-o”

ADVERTISEMENT

despre interdicţia la transferuri: “Sancţiunea pe care am primit-o de la FIFA este foarte injustă. Chiar dacă am pierdut în această speţă, noi ştim că dreptatea este de partea noastră. Aducerea copiilor la club s-a făcut la club de aceeaşi manieră. Problema a fost că unele reglementări s-au schimbat. FIFA nu ne-a comunicat cine a făcut denunţarea împotriva noastră. Pe perioada suspendării, nu vor exista relaţii instituţionale cu FIFA. Nu voi merge la decernarea Balonului de Aur. Reprezentanţii noştri nu vor mai merge la evenimentele organizate de ei. Vom reveni la relaţii normale cu FIFA după ce această sancţiune se va încheia. Cînd vom trimite o scrisoare la FIFA, o vom face publică”. 

Bartomeu este preşedintele Barcelonei din 2014, după ce Sandro Rosell a fost implicat în scandalul cu transferul lui Neymar.

ADVERTISEMENT
Tags: