News

Bomba de chimicale din casa ta. Poate cauza cancer pancreatic, iritaţii şi boli respiratorii

dientelor balsamului de rufe se găsesc o mulţime de chimicale periculoase, care, fie prin inhalare, fie prin contactul direct cu pielea, pot provoca un spectru larg de boli şi afecţiuni, cei mai...
19.04.2016 | 15:11
Bomba de chimicale din casa ta Poate cauza cancer pancreatic iritatii si boli respiratorii
ADVERTISEMENT

dientelor balsamului de rufe se găsesc o mulţime de chimicale periculoase, care, fie prin inhalare, fie prin contactul direct cu pielea, pot provoca un spectru larg de boli şi afecţiuni, cei mai vulnerabili fiind copiii de vârstă fragedă.

Balsamurile pentru rufe conţin practic un cocteil de chimicale periculoase şi parfum. În special aceşti agenţi de parfumare sunt greu de eliminat de către organism odată ce pătrund în corp, deoarece sunt proiectaţi să persiste, să adere cât mai bine în ţesătura hainelor pentru un efect de durată. Şi pe cât de bine aderă pe rufe, pe atât de bine aderă şi de ţesuturile celulare!

ADVERTISEMENT

Cele mai frecvente chimicale toxice conţinute de balsamurile pentru rufe din comerţ sunt:

Alpha-terpineol – o substanţă toxică periculoasă, care poate provoca multe probleme de sănătate, printre care şi: ameţeli, dureri de cap, senzaţie continuă de foame, pierderi de memorie, amorţeli ale feţei, dureri în gât şi de-a lungul coloanei vertebrale.

Acetat de benzil – o substanţă toxică ce a fost corelată cu apariţia cancerului pancreatic. Vaporii emanaţi de această substanţă irita ochii şi căile respiratorii, şi pot fi absorbiţi şi prin piele.

ADVERTISEMENT

Alcool benzilic – poate genera simptome precum: tulburări ale sistemului nervos central, dureri de cap, greaţă, vărsături, ameţeli şi scăderi bruşte ale tensiunii arteriale.

Cloroform – este o neurotoxină cancerigenă ce poate provoca numeroase îmbolnăviri. Simptomele imediate ale intoxicaţiilor cu cloroform sunt: leşin, greaţă, dureri de cap, vărsături, ameţeli, somnolenţă.

ADVERTISEMENT

Linalool – un narcotic ce provoacă probleme respiratorii şi lipsă de coordonare în mişcări.

Sursă: www.realitatea.net