Fotbal intern

Bomba finalului de an: “FCSB nu are drept de joc în Liga 1!”. Reacţia MTS

Fostul candidat la şefia FRF, Sorin Răducanu, demonstrează că FCSB nu are Certificat de Identitate Sportivă pentru a juca în Liga 1. MTS confirmă varianta.
20.12.2017 | 17:55
Bomba finalului de an FCSB nu are drept de joc in Liga 1 Reactia MTS

Un fost candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, Sorin Răducanu, demonstrează faptul că FCSB nu are, în acest moment, drept de joc în Liga 1 Betano. Fostul fotbalist al lui Dinamo afirmă că gruparea lui Gigi Becali nu are Certificat de Identitate Sportivă, iar Ministerul Tineretului şi Sportului confirmă această variantă.

”Becali mi se pare că are CIS-ul din 2003, dar ăla nu mai e valabil după sentinţa definitivă a justiţiei române, care a spus pe 3 decembrie 2015 că societatea comercială a lui Gigi nu e Steaua Bucureşti. Un an mai târziu, clubul acesta nu a mai avut voie să folosească nici numele Steaua. Niciodată MTS-ul nu-ţi dă CIS când există o hotărâre judecătorească definitivă”, a declarat Sorin Răducanu pentru gsp.ro.

MTS: “Nu există nimic cu FCSB”

Ministerul Tineretului şi Sportului confirmă varianta lui Răducanu. ”În acest moment sunt câteva cluburi şi asociaţii care se numesc “Steaua” printre care şi CSA, dar nu există nimic cu numele de FCSB”, au precizat oficiali ai acestei instituţii.

Certificatul de Identitate Sportivă este acordat de MTS şi, fără acesta, o echipă nu poate evolua în fotbalul profesionist. În momentul de faţă, Gigi Becali se bazează pe CIS-ul din 2003, dar denumirea echipei care apare în acel document este ”Steaua Bucureşti”. Însă, acum doi ani, instanţele i-au interzis să folosească această denumire.

Sorin Răducanu a lansat varianta de mai sus, după ce s-a consultat cu juristul CSA Steaua, Florin Talpan. ”Mi-a arătat un document şi-mi zice: ”uite, domnule, la Tribunalul Bucureşti FCSB nu e înscrisă în Registrul Sportiv”. Dacă nu eşti înscris acolo nu ai dreptul să participi în competiţii. Mi-a zis că participă ilegal la competiţie, dar n-a scos nimeni niciun cuvinţel. Liga a bolborosit ceva, FRF a folosit asta doar cum a vrut ea. E clar, FCSB participă total ilegal la competiţii!”, a încheiat Răducanu.