Sport

Bombă găsită într-o mașină lângă „Stadio Olimpico”, înainte de Italia – Elveția. Autoritățile au început investigația

Italia este în stare de alertă după ce o bombă a fost găsită lângă „Stadio Olimpico”, înainte de meciul Italia - Elveția.
16.06.2021 | 23:00
Bomba gasita intro masina langa Stadio Olimpico inainte de Italia  Elvetia Autoritatile au inceput investigatia
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Corriere dello Sport anunță că miercuri, 16 iunie, înainte de meciul dintre Italia și Elveția, polițiștii au găsit o bombă într-o mașină, nu departe de „Stadio Olimpico”. Mașina nu este una oarecare, ci îi aparține unui politician italian, semn că viața sa a fost în pericol.

Autoritățile au fost anunțat în jurul orei 17:00 de un trecător, care a văzut mai multe fire într-o mașină parcată nu la mare distanță de stadionul care găzduiește meciuri la Campionatul European din 2020, inclusiv meciul de deschidere al EURO 2020 a avut loc tot pe „Stadio Olimpico”.

ADVERTISEMENT

Bombă găsită într-o mașină de lângă „Stadio Olimpico”, înainte de Italia – Elveția

Autoritățile italiene sunt în stare de alertă, după ce un telefon primit de un trecător a condus către o adevărată descoperire macabră.

Este vorba despre o bombă amplasată în mașina unui politician, mașină care era parcată aproape de „Stadio Olimpico”, chiar înainte cu puține ore de duelul dintre Italia și Elveția.

ADVERTISEMENT

Poliția a închis zona, în timp ce pompierii au intervenit prompt și au dezactivat bomba din mașina politicianului.

Primarul Romei a intervenit și a recunoscut mașina

Virginia Raggi, primarul Romei, a scris pe Twitter un mesaj referitor la evenimentul care se putea transforma într-o tragedie și a confirmat faptul că mașina îi aparținea lui Marco Doria, un politician italian.

ADVERTISEMENT

Din fericire nu s-a întâmplat nimic regretabi, iar poliția italiană a deschis o investigație pentru a afla cine a pus bomba în mașină și de ce tocmai un om politic a fost ținta unui atac.

„O bombă a fost găsită în mașina lui Marco Doria, președintele Camerei pentru reamenajarea parcurilor și vilelor istorice din Roma. Un gest foarte grav, îmi exprim deplina mea solidaritate”.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane au comentat la postarea primarului Romei, iar acestea aduceau aminte de mafia italiană, care a recurs de-a lungul timpului la astfel de atacuri asupra unor persoane cheie.

„Stadio Olimpico” a fost stadionul care a deschis Campionatul European, turneu care a debutat cu duelul dintre Italia și Turcia, scor 3-0, care a avut parte de o deschidere cu fast.

La fel ca „National Arena”, „Stadio Olimpico” va găzdui patru meciuri la EURO 2020, trei din faza grupelor și unul din sferturile de finală, având o capacitate de aproximativ 70.000 de locuri.

ADVERTISEMENT
Tags: